Отворят за ползване новия паркинг на бул. „Мария Луиза“ през уикенда

Отворят за ползване новия паркинг на бул. „Мария Луиза“ през уикенда - E-Burgas.com

През почивните дни в края на тази седмица, най-късно в понеделник, ще бъде отворен за безплатно ползване новият общински паркинг по бул. "Мария Луиза". Местата в него са над 130. Сред тях 6 са за автомобили на хора с увреждания. Маркировката се полага в момента. Тя е съобразена с нуждите на живеещите в съседния блок бургазлии, като са оформени коридори към входовете им. Не паркирайте върху тях, за да могат хората да влизат и излизат нормално от домовете си!

Освен довършване на маркировката и някои дребни детайли, остава да се насипе пръст в цветарниците пред жилищния блок - задача, която Общината изпълнява днес и през следващите дни. За максимално използване капацитета на новия паркинг, движението през него е организирано еднопосочно. Иначе достъпът е двустранен, през улица "Пробуда" и улица "Самуил". Предвижда се по-нататък да бъде обновена и самата улица "Самуил".

В следващия общински бюджет, както всяка година, ще бъдат предвидени и предложени за одобрение от местния парламент нови локации за строителство на паркинги в Бургас.

Коментари

Още от последните новини