Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово

Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово - E-Burgas.com

Мобилната станция на Община Бургас за контрол качеството на въздуха отново е разположена в кв. "Долно Езерово", на кръстовището на ул. "Г. Дълбошки" и ул. "Алабин".

Следенето на показателите е част от стратегията на администрацията за намаляване на замърсяването.

Станцията работи в непрекъснат автоматичен режим, извършва 24-часови замервания за концентрациите на основни и специфични замърсители на въздуха - бензен, стирен, сероводород, озон, серен и азотни оксиди, както и фини прахови частици.

Осигурен е достъп в реално време до данните от мониторинга, като е налична и подробна информация за пределно-допустимите стойности за всеки замърсител - чрез интернет страницата на Общината на адрес www.burgas.bg, Раздел «Околна среда», Качество на атмосферния въздух в Бургас.

Като друга мярка в тази посока през дните с по-високи температури бе извършено измиване на улиците за намаляване на фините прахови частици във въздуха. Друга мярка за подобряване качеството на въздуха в квартал «Долно Езерово» е изпълнението на проект за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови екологични уреди.

Свързани статии
ЕС: България не е изпълнила задълженията си за качество на въздуха Българската столица на 8-мо място по най-мръсен въздух в света Обществено обсъждане за мръсния въздух ще се проведе в Бургас Мръсният въздух убива над 8 500 българи годишно Община Бургас: Дървата и въглищата са основния замърсител на Долно Езерово Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Затварят улица в Долно Езерово заради празника на квартала Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май До дни започва приемът на документи за подмяна на печки в Долно Езерово
Тагове
мръсен въздух фпч долно езерово
Коментари

Още от последните новини