Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево

Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево - E-Burgas.com

Областният управител проф. Мария Нейкова успя да наложи като приоритетни различни инвестиционни намерения на общини от Бургаска област пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

След аргументираните становища от Областна администрация Бургас Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри за финансиране обект „Брегоукрепване в зоната на Централен плаж-Царево“. Брегоукрепителните дейности ще изолират активираните там свлачищни дейности, които деформират терена и бреговия склон, който се свлича върху пясъчната ивица и през летния сезон. Според Годишните доклади на „Геозащита“ Варна е необходимо приоритетно да се изпълнят укрепителни мороприятия.

След като МРРБ утвърди инвестиционното намерение на община Царево за геозащитни мерки и дейности от МРРБ започва изготвянето на проекто-проучвателните работи, включващи инженерно-геоложко проучване и инвестиционен проект. Общата стойност на проекта е на стойност 360 000 лв, с ДДС. Средствата ще бъдат предоставени поетапно под формата на трансфер между община Царево и МРРБ.

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево
Тагове
царево брегоукрепване мария нейкова
Коментари

Още от последните новини