След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро

След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро - E-Burgas.com

Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова е разпоредена проверка на състоянието на Поморийското езеро. Експерти от Областна администрация Бургас, РИОСВ, Басейнова дирекция, ИАРА и ОД на МВР ще извършат съвместна проверка в присъствието на представител на община Поморие за начина на ползване и управление на езерото и поземлените имоти, попадащи около него.

Проверката е предизвикана по сигнали на граждани до областния управител.

С Решение на Министерския съвет и последвал договор през 2012 г. на община Поморие е предоставено безвъзмездно правото на управление върху имотите – публична държавна собственост, представляващи част от Поморийско езеро.

При установяване неизпълнение на договора ще се предложат предписания и препоръки, доколкото констатираното не представлява основание за прекратяване на договора или други последващи действия.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Продължават проверките на ИАРА в региона Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Засилените полицейски проверки в страната продължават Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече
Тагове
поморие поморисйко езеро проверки Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини