След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро

След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро - E-Burgas.com

Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова е разпоредена проверка на състоянието на Поморийското езеро. Експерти от Областна администрация Бургас, РИОСВ, Басейнова дирекция, ИАРА и ОД на МВР ще извършат съвместна проверка в присъствието на представител на община Поморие за начина на ползване и управление на езерото и поземлените имоти, попадащи около него.

Проверката е предизвикана по сигнали на граждани до областния управител.

С Решение на Министерския съвет и последвал договор през 2012 г. на община Поморие е предоставено безвъзмездно правото на управление върху имотите – публична държавна собственост, представляващи част от Поморийско езеро.

При установяване неизпълнение на договора ще се предложат предписания и препоръки, доколкото констатираното не представлява основание за прекратяване на договора или други последващи действия.

Свързани статии
Двама каланджии от Поморие чуха от съда най-тежката мярка Засилени проверки за спазване на правилата по пътищата Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите Областна управа-Бургас: ВиК активите да преминат към Регионалното министерство КАТ засилват проверките по пътищата, трафикът все по-засилен по празниците Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео) Мария Нейкова настоява Несебър да получи финансиране за реконструкция на Стария град Областният управител ще настоява за нова художествена галерия в Бургас
Тагове
поморие поморисйко езеро проверки Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини