Охраната на българското небе била гарантирана

Охраната на българското небе била гарантирана - E-Burgas.com

Охраната на българското небе от българската изтребителна авиация е гарантирана още от 1951 г. Оттогава досега не сме спирали да носим бойно дежурство и категорично заявявам, че е тя е гарантирана и сега, и ще продължи да бъда гарантирана и занапред, независимо с какъв самолет ще носим дежурство, ще го носим с абсолютно същата отговорност и качество.Това заяви командирът на 3-та ИАБ "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев пред bTV.

Той поздрави военнослужещите за празника.

„Днес на авиобаза „Граф Игнатиево“ ще видите демонстрация на способности от различни родове авиация в българските ВВС, а по-конкретно бойно маневриране и блокиране летището от самолет МиГ-29“, разказа ген. Русев и добави, че първите F-16 ще пристигнат у нас през 2025 г.

„Дотогава трябва да се подготвени българските пилоти, които да пилотират този самолет. В САЩ в момента се обучават седем пилоти, които трябва да започнат подготовка. До края на 2024 г. – началото на 2025 г. трябва да имаме готови 12 пилоти. До края на май ще дежурим с колегите от Нидерландия, след което вероятно ще има ново формирования, което ще дойде от съюзническа държава“, заяви още той.


 

Свързани статии
Засилват охраната на въздушното ни пространство, два самолета са в постоянство дежурство Затворихме небето си за руски самолети, Русия отговори със същото Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София Авиокомпания откри лятната си база в Бургас Летище Бургас ще прави бързи PCR тестове 80% спад на пътници очаква летище Бургас "България Еър" удължи безплатната промяна на самолетни билети до края на септември Летище Бургас пуска целогодишна линия до Виена „България Еър“ връща полетите си между София и Бургас от края на месеца
Тагове
ввс самолети
Коментари

Още от последните новини