Засилват охраната на въздушното ни пространство, два самолета са в постоянство дежурство

Засилват охраната на въздушното ни пространство, два самолета са в постоянство дежурство - E-Burgas.com

В периода от 1 април до 31 май т.г. включително да бъде усилена охраната на въздушното пространство на България чрез изпълнение на задачи от българските Военновъздушните сили (ВВС) съвместно със сили и средства на ВВС на Нидерландия в състав 2 самолета в денонощно дежурство на територията на страната, като изпълняват и определените задачи.

Те ще са в Постоянно действащия план за противовъздушна и противоракетна отбрана в Интегрираната система на НАТО (NATINAMDS).

Това се посочва в решение на правителството от 8 март, публикувано в Информационната система за правна информация на Министерския съвет (МС).

Предвижда се за тази цел от 4 март до 24 юни т.г. на територията на България да се разположат сили и средства на ВВС на Нидерландия в състав до 8 самолета и до 200 военнослужещи.

Със същото решение на МС се разрешава разполагането на територията на България до 15 април, вместо до 5 април, на сили и средства на ВВС на Испания в състав до 10 самолета Eurofighter F-2000 Typhoon и до 200 военнослужещи.

От 17 февруари испански самолети участват в изпълнението на съвместни задачи по усилена охрана на въздушното пространство (Air Policing) с българските ВВС.

 

Свързани статии
Охраната на българското небе била гарантирана Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция Затворихме небето си за руски самолети, Русия отговори със същото Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София Авиокомпания откри лятната си база в Бургас Летище Бургас ще прави бързи PCR тестове 80% спад на пътници очаква летище Бургас "България Еър" удължи безплатната промяна на самолетни билети до края на септември Летище Бургас пуска целогодишна линия до Виена „България Еър“ връща полетите си между София и Бургас от края на месеца
Тагове
самолети охрана
Коментари

Още от последните новини