Затворихме небето си за руски самолети, Русия отговори със същото

Затворихме небето си за руски самолети, Русия отговори със същото - E-Burgas.com
БГНЕС

От полунощ тази вечер България забрани излитането, кацането и навлизане на руски самолети във въздушно ни пространство, включително въздушното пространство над териториалните води, съобщи bTV. Това се предприе във връзка с изострянето на военния конфликт и в знак на солидарност с Украйна. Вчера и Молдова затвори небето си. Въздушното си пространство затвориха и Полша и Чехия.

Междувременно Москва отговори със същото и за наши самолети.

В същото време министърът на икономиката Корнелия Нинова обсъди с работодателите спешни мерки заради войната. Представителите на българския бизнес са притеснени, че войната затруднява снабдяването със суровини от региона.

Те настояват да се осигурят коридори за внос на метали и други суровини от Русия и Украйна, както и износ на продукцията. Вицепремиерът Нинова заяви, че е командировала търговския представител в Букурещ на границата с Украйна, за да оказва помощ на българските и украинските граждани.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад
Тагове
самолети война русия авиация
Коментари

Още от последните новини