Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София

Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София - E-Burgas.com

 Нова авиокомпания ще осъществява ежедневно полети по дестинацията Бургас-София. Това заяви Франк Кванте, главен изпълнителен директор на оператора на двата аеропорта "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД.

Днес той участва в петото издание на форума "Туризъм експо - дестинация Варна".

По думите му летищата в Бургас и Варна очакват около 3,2 милиона пътници догодина.

Броят на пасажерите, преминали през двете летища тази година, е удвоен в сравнение с 2020 г, когато пътниците бяха 1 милион.  Аеропортът във Варна е с по-добри резултати в сравнение с южния крайморски град.

През август, който е традиционно най-силният месец за двете летища, трафикът е достигнал до 60 процента от този през силната 2019 година, каза още Кванте. По думите му, по този показател обаче Гърция и Турция с по-добри резултати, което означава, че страната ни трябва да засили рекламата си на чуждите пазари.

В отговор на въпрос за целогодишните полети от двете морски летища Кванте посочи, че през зимата във Варна има по-силен трафик, отколкото в Бургас и изрази съжаление, че една от нискотарифните авиокомпании прекратява част от своите маршрути от и до южния крайморски град.

 

Свързани статии
Хванаха мъж на бургаското летище, търсен в Унгария за фалшиви документи Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Нова лятна автобусна линия ще свързва "Изгрев" и "Славейков" Андрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лято Русия възобновява полетите до България, ще живне ли сезонът в Бургаско? Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата Авиокомпания откри лятната си база в Бургас От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация" 137 полета от Русия до Бургас през юни под въпрос Гимназията по транспорт отваря иновативен технологичен център (Снимки)
Тагове
летище самолети полети транспорт
Коментари

Още от последните новини