Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София

Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София - E-Burgas.com

 Нова авиокомпания ще осъществява ежедневно полети по дестинацията Бургас-София. Това заяви Франк Кванте, главен изпълнителен директор на оператора на двата аеропорта "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД.

Днес той участва в петото издание на форума "Туризъм експо - дестинация Варна".

По думите му летищата в Бургас и Варна очакват около 3,2 милиона пътници догодина.

Броят на пасажерите, преминали през двете летища тази година, е удвоен в сравнение с 2020 г, когато пътниците бяха 1 милион.  Аеропортът във Варна е с по-добри резултати в сравнение с южния крайморски град.

През август, който е традиционно най-силният месец за двете летища, трафикът е достигнал до 60 процента от този през силната 2019 година, каза още Кванте. По думите му, по този показател обаче Гърция и Турция с по-добри резултати, което означава, че страната ни трябва да засили рекламата си на чуждите пазари.

В отговор на въпрос за целогодишните полети от двете морски летища Кванте посочи, че през зимата във Варна има по-силен трафик, отколкото в Бургас и изрази съжаление, че една от нискотарифните авиокомпании прекратява част от своите маршрути от и до южния крайморски град.

 

Свързани статии
Затварят Летище Бургас за почти месец Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Арестуваха иракчанин с голямо количество боеприпаси на летище Варна (Снимки) Сигнал за бомба затвори двата терминала на летище София И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Охраната на българското небе била гарантирана Превозвачите не очакват повече пътници след отпадането на ковид мерките Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април
Тагове
летище самолети полети транспорт
Коментари

Още от последните новини