Обявиха класирането на кандидатите за подмяна на старите печки в Бургас

Обявиха класирането на кандидатите за подмяна на старите печки в Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда.

В Пилотната фаза на Интегрирания проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" заявления подадоха 131 домакинства, като над 80 от тях ще получат нови отоплителни уреди. Приемът на документи продължи от 21 януари до 31 март 2020 г.

Класирането на кандидатите в Пилотна фаза е публикувано в официалния интернет портал на Община Бургас, раздел "Околна среда", "Проекти", на адрес.

В настоящия етап - Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още допълнително 1 914 домакинства.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтажа и обучение за използването им. Гаранционният срок на новите уреди е 5-годишен.

Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.

Свързани статии
Многолюдно шествие в Бургас в защита на морето, планините, реките в България Прострелян щъркел бе спасен от природозащитници Бургас скача да брани природата с нов протест МОСВ започна спешна проверка в Национален парк "Рила" Водолази извадиха десетки гуми от морето в Созопол През лятото започват да строят инсталацията, която ще произвежда ток от боклук в Бургас По-чистият въздух в Европа може да спаси 11 000 човешки живота Созопол става по-зелен с нови екзотични дръвчета и храсти Първата клетка на депото в Братово се запълни, започва строежът на втора Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини