Щастлива развръзка: Махат скандалната табела от "Смокиня"

Щастлива развръзка: Махат скандалната табела от
Снимка btvnovinite.bg

Табелата за забрана за поставянето на шатри и хладилни чанти на плаж "Смокиня" трябва да бъде премахната. Това обявиха от Министерството на туризма след проверка на ивицата, пред БНТ.

Летовници сигнализираха, че спасителите не позволяват разпъването на съоръжения по-големи от метър и половина на свободната зона, а решението било на концесионера. Целта според стопанина на плажа е да се избегне струпване на много хора заради пандемията.

Концесионерът няма да бъде глобен, единствено ще му бъде издадено предписание.

"Не констатирахме нарушения. Цените отговарят на обявените. Няма някакви други нарушения освен тази табела, за която ще отправим предписания на концесионера, тъй като липсва основание за забрана за поставяне на чадъри над метър и половина. Относно забраната за внасяне на храни, напитки и хладилни чанти, според закона за храните, той не се прилага за храни, приготвени за лична употреба в домакинството", заяви инспекторът към Министерството на туризма Емил Чолаков.

Свързани статии
Министерството за "Смокиня": Никой не може да прави забрани на свободната зона! Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Прокуратурата извършва допълнителни проверки Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“
Тагове
смокиня табела
Коментари

Още от последните новини