Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново

Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново  - E-Burgas.com

Започна ремонтът на 6 км от път ІІІ-539 Русокастро - Трояново. Третокласният път осигурява достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на населените места в община Камено със съседния общински център Средец. При ремонтните дейности трафикът няма да се спира и шофьорите ще преминават в лентата, в която не се работи. Необходимо е да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Строителните дейности ще продължат и през следващата година. Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, подобряване на отводняването. Отсечката ще е с нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Инвестицията е за 5,2 млн. лв. с ДДС и е от бюджета на АПИ. Срокът за завършването е ноември 2021 г.

Изпълнител е Консорциум „ТРП Бургас 2019" /с участници: „Пътстрой Бургас" ЕООД, „Сет Къмпани" ЕАД, „Бургаспътстрой" АД, „Инфра Експерт" АД, „Щрабаг" ЕАД/, с който АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023
Тагове
средец камено път
Коментари

Още от последните новини