Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново

Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново  - E-Burgas.com

Започна ремонтът на 6 км от път ІІІ-539 Русокастро - Трояново. Третокласният път осигурява достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на населените места в община Камено със съседния общински център Средец. При ремонтните дейности трафикът няма да се спира и шофьорите ще преминават в лентата, в която не се работи. Необходимо е да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Строителните дейности ще продължат и през следващата година. Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, подобряване на отводняването. Отсечката ще е с нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Инвестицията е за 5,2 млн. лв. с ДДС и е от бюджета на АПИ. Срокът за завършването е ноември 2021 г.

Изпълнител е Консорциум „ТРП Бургас 2019" /с участници: „Пътстрой Бургас" ЕООД, „Сет Къмпани" ЕАД, „Бургаспътстрой" АД, „Инфра Експерт" АД, „Щрабаг" ЕАД/, с който АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.

Свързани статии
Прокуратурата ще проверява пътната маркировка в цялата страна Пуснаха в експлоатация ремонтирания път и светофара до "Билата" в "Изгрев" Започва вторият етап от акция "Зима" Откриха нарушения за милиони и при ремонтите на републиканската пътна мрежа Предлагат бюджет от 1,5 млрд. лв. за ремонт и строителство на пътища за 2022 Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Блъснаха жена и дете на пешеходна пътека в Бургас Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика
Тагове
средец камено път
Коментари

Още от последните новини