Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново

Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново  - E-Burgas.com

Започна ремонтът на 6 км от път ІІІ-539 Русокастро - Трояново. Третокласният път осигурява достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на населените места в община Камено със съседния общински център Средец. При ремонтните дейности трафикът няма да се спира и шофьорите ще преминават в лентата, в която не се работи. Необходимо е да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Строителните дейности ще продължат и през следващата година. Предвидена е подмяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, подобряване на отводняването. Отсечката ще е с нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Инвестицията е за 5,2 млн. лв. с ДДС и е от бюджета на АПИ. Срокът за завършването е ноември 2021 г.

Изпълнител е Консорциум „ТРП Бургас 2019" /с участници: „Пътстрой Бургас" ЕООД, „Сет Къмпани" ЕАД, „Бургаспътстрой" АД, „Инфра Експерт" АД, „Щрабаг" ЕАД/, с който АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.

Свързани статии
Акция на "Пътна полиция" срещу пияни и дрогирачни водачи в цялата страна Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна Министър Комитова: Гражданите ще контролират пътищата „Пътна полиция“ затяга колана в Бургас, отнеха шест книжки за седмица Джип блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания От лятото пътуваме в Европа само с ковид сертификат Пик на заразени с коронавирус в Средец Туроператори задлъжняли с 60 млн.лв. заради отменени пътувания Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро
Тагове
средец камено път
Коментари

Още от последните новини