Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест

Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест - E-Burgas.com

Надзирателите и съдебните охранители излизат на предупредителен протест. На този фон ще се състои среща с властта в сградата на министерството на правосъдието.

Стотици служители на системата на затворите и съдилищата ще проведат протестни демонстрации в 18 града на България. Протестите ще се проведат пред съответните сгради на министерството на правосъдието по месторабота, под надслов "Продължаваме протеста" и няма да възпрепятстват по никакъв начин работата на структури и звена в които се провеждат.

В протестите ще се включат свободни от изпълнение на задачи служители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана" от София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Варна, Пазарджик, Шумен, Видин, Велико Търново, Враца, Бобов дол, Белене, Ловеч, Кърджали, Елхово, Силистра, Бургас и Бойчиновци.

В някои от населените места кампанията ще премине под обща организация и с участието на полицаи, пожарникари и служители на МВР членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Причината за недоволството са ниските заплати в сектора и недостигът на персонал. "В затвора като стажант се започва с 800 лева заплата, като по-късно тя става 1200 лева", поясни пред bTV Емил Велков, председател на синдикалното дружество на Централния софийски затвор.

"Риск има. С този намален състав се получава натрупване на отпуски, не можем да си ползваме отпуските за годината", допълва той.

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход
Тагове
надзиратели протест
Коментари

Още от последните новини