Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест

Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест - E-Burgas.com

Надзирателите и съдебните охранители излизат на предупредителен протест. На този фон ще се състои среща с властта в сградата на министерството на правосъдието.

Стотици служители на системата на затворите и съдилищата ще проведат протестни демонстрации в 18 града на България. Протестите ще се проведат пред съответните сгради на министерството на правосъдието по месторабота, под надслов "Продължаваме протеста" и няма да възпрепятстват по никакъв начин работата на структури и звена в които се провеждат.

В протестите ще се включат свободни от изпълнение на задачи служители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана" от София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Варна, Пазарджик, Шумен, Видин, Велико Търново, Враца, Бобов дол, Белене, Ловеч, Кърджали, Елхово, Силистра, Бургас и Бойчиновци.

В някои от населените места кампанията ще премине под обща организация и с участието на полицаи, пожарникари и служители на МВР членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Причината за недоволството са ниските заплати в сектора и недостигът на персонал. "В затвора като стажант се започва с 800 лева заплата, като по-късно тя става 1200 лева", поясни пред bTV Емил Велков, председател на синдикалното дружество на Централния софийски затвор.

"Риск има. С този намален състав се получава натрупване на отпуски, не можем да си ползваме отпуските за годината", допълва той.

Свързани статии
Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега
Тагове
надзиратели протест
Коментари

Още от последните новини