Над 4,5 млн. вече са украинските бежанци в чужбина

Над 4,5 млн. вече са украинските бежанци в чужбина - E-Burgas.com

Броят на хората, избягали от Украйна от началото на войната на 24 февруари, е надхвърлил 4,5 милиона, съобщи днес службата на върховния комисар на ООН за бежанците, цитирана от ТАСС.

Повечето от украинските бежанци са отишли в съседни държави, на първо място Полша.

По данни от вчера от Украйна са избягали близо 4,504 милиона души. Броят на бежанците се е увеличил с над 62 хиляди за едно денонощие, сочат данните на службата на върховния комисар на ООН за бежанците.

Близо 2,594 милиона от тези хора са отишли в Полша. Следват други страни, граничещи с Украйна - Румъния (повече от 686 хиляди), Унгария (над 419 хиляди) и Молдова (близо 411 хиляди).

Свързани статии
Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия Все повече украинци напускат България Рамзан Кадиров: Асселям алейкум! Украйна е закрит въпрос, на мен ми е интересна Полша... Сорос: Цивилизация може да не оцелее заради войната в Украйна
Тагове
бежанци война украйна
Коментари

Още от последните новини