МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната

МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната - E-Burgas.com

Ремонтът на оградата по българо-турската граница, за който служебното правителство отпусна 5 милиона лева на последното си заседание, ще бъде възложен от МВР на Министерството на отбраната. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието, пише БНР. По думите на министър Бойко Рашков „ Това е тактически правилно“, тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.  

От стенограмата става ясно още, че служебното правителство отказва да определи концесионерите на 7 морски плажа. Общо е било мнението, че след като процедурата е започната от редовно правителство,  трябва да бъде довършена също от редовен кабинет, още повече че летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения. Причината да се отложи във времето вземането на решения за 7 те концесии на плажове е  била наложения  през април от парламента мораториум върху решенията на „Кабинета Борисов 3“. 

Свързани статии
Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия Облекчават трафика по южната граница Мигранти се фукат с клип в "Tik-Tok" как минават границата с Турция Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница И армията се включва в охраната на границата с Турция Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата
Тагове
ограда граница
Коментари

Още от последните новини