МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната

МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната - E-Burgas.com

Ремонтът на оградата по българо-турската граница, за който служебното правителство отпусна 5 милиона лева на последното си заседание, ще бъде възложен от МВР на Министерството на отбраната. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието, пише БНР. По думите на министър Бойко Рашков „ Това е тактически правилно“, тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.  

От стенограмата става ясно още, че служебното правителство отказва да определи концесионерите на 7 морски плажа. Общо е било мнението, че след като процедурата е започната от редовно правителство,  трябва да бъде довършена също от редовен кабинет, още повече че летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения. Причината да се отложи във времето вземането на решения за 7 те концесии на плажове е  била наложения  през април от парламента мораториум върху решенията на „Кабинета Борисов 3“. 

Свързани статии
Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. леваМВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео)МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта йСтефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границатаРумен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Километрични колони от коли на границата с Турция Стефан Янев ще инспектира границата около Малко ТърновоБойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържанаРазполагат стотици военни да пазят българо-гръцката граница Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата
Тагове
ограда граница
Коментари

Още от последните новини