МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната

МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната - E-Burgas.com

Ремонтът на оградата по българо-турската граница, за който служебното правителство отпусна 5 милиона лева на последното си заседание, ще бъде възложен от МВР на Министерството на отбраната. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието, пише БНР. По думите на министър Бойко Рашков „ Това е тактически правилно“, тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.  

От стенограмата става ясно още, че служебното правителство отказва да определи концесионерите на 7 морски плажа. Общо е било мнението, че след като процедурата е започната от редовно правителство,  трябва да бъде довършена също от редовен кабинет, още повече че летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения. Причината да се отложи във времето вземането на решения за 7 те концесии на плажове е  била наложения  през април от парламента мораториум върху решенията на „Кабинета Борисов 3“. 

Свързани статии
Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Разширяват системата за комуникация по границата с Турция Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Ремонтират горските пътища около границата с Турция
Тагове
ограда граница
Коментари

Още от последните новини