Младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на Бургаската болница

Младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на Бургаската болница - E-Burgas.com

Вече става традиция – все повече младоженци даряват на УМБАЛ Бургас пари от букети

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир Колеви призоваха гостите си, вместо да им купуват букети, да отделят средства за подкрепа на  Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Сватбата им бе на 5 септември в Бургас.

„Предупредихме гостите, че не желаем цветя на сватбата. За мен това е излишен разход, защото и най-красивият букет след няколко дни трябва да бъде изхвърлен. Много по-практично и полезно е сумата да бъде дарена и да се купи нещо, което ще остане и ще помогне на лекарите да се грижат по-добре за своите пациенти", сподели младоженката Никол Колева. Тя също е лекар – вече е дипломиран стоматолог. Младото семейство е от Бургас, но от няколко години живее и работи в Германия.

Дарението вече е предадено на отделението. „Благодаря на младото семейство, пожелавам им дълги години семейно щастие", каза завеждащият му д-р Стилияна Томова. Сумата ще бъде използвана за отпечатването на благотворителния календар с недоносени бебета, който отделението създава всяка година.

Семейство Колеви е третата млада двойка, която в последните 2 години се отказва цветята на сватбата, за да дари парите на УМБАЛ Бургас. Със сумата от букетите на Виктория и Живко Жекови, които се ожениха в края на 2018 г., бе климатизиран интензивният сектор на Първо детско отделение. В началото на 2020 г. с дарението на Радина и Явор Вълканови бе купена бебешка теглилка и друго оборудване, също за Първо детско отделение.

Свързани статии
Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци Община Созопол с кампания в подкрепа на бежанците от Украйна Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Спортисти от Поморие с благотворителна инициатива за малката Велина от Бургас Асоциацията на пиарите: Казусът Help Karma убива вярата на хората в даренията УМБАЛ-Бургас изпитва постоянна нужда от предпазни консумативи Нови и различни техники прилагат ортопедите в УМБАЛ Бургас Събират средства за семействата на починалите от Covid-19 медици Вижте кои кабинети за неотложна помощ ще работят в МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни И белодробната болница в Бургас се включи в даренията с храна
Тагове
УМБАЛ Бургас дарения
Коментари

Още от последните новини