Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас

Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Ново попълнение от млади специалисти има от този месец в УМБАЛ Бургас. Още петима лекари взеха успешно изпитите за специалност, след като се обучаваха като специализанти в Бургаската болница. Това са д-р Анна Ковачева (неврология), д-р Александър Мартинов (ортопедия), д-р Кристилина Стефанова (ендокринология), д-р Радослав Петков (инфекциозни болести) и д-р Павел Минев (образна диагностика). Д-р Павел Минев стана известен по време на своята специализация с номинация за млад лекар на годината на първите годишни награди на Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Община Бургас.

Новите млади специалисти продължават да работят в болницата, а някои вече приемат пациенти и в доболничната помощ.

Двама от младите лекари са от Бургас, а другите не са родени тук, но са избрали града ни за своя професионален път. Ръководството на УМБАЛ Бургас ги поздравява за успеха и ще разчита на тях и занапред. В момента в почти всички отделения на УМБАЛ Бургас специализират  млади лекари, а в последните няколко години на работа бяха назначени десетки новозавършили медици от всички краища на страната.

На снимката отгоре надолу и отляво надясно - д-р Анна Ковачева, д-р Александър Мартинов, д-р Кристилина Стефанова, д-р Павел Минев, д-р Радослав Петков.

Галерия
Свързани статии
Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството Българи от чужбина създадоха детски кът в бургаската болница Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест
Тагове
умбал лекари
Коментари

Още от последните новини