Митницата дава на РЗИ над 158 000 литра спирт за дезинфекция

Митницата дава на РЗИ над 158 000 литра спирт за дезинфекция - E-Burgas.com

Агенция "Митници" предоставя на Регионалните здравни инспекции и ГД "Пожарна безопасност и защина на населенията" над 158 000 л етилов алкохол (спирт), отнет в полза на държавата, за дезинфекция. Това съобщиха от агенцията.

На пожарната служба ще бъдат предадени 20 000 литра, а останалото количество от около 138 000 л се предоставят на Регионалните здравни инспекции в цялата страна. Разпределението на количествата е извършено на база предоставена информация от Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб, съгласно заявените пред него потребности от регионалните здравни инспекции.

Спиртът е с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 90% vol, и представлява количества отнети или изоставени в полза на държавата, на които са били направени лабораторни експертизи и е потвърден техният състав.

Предоставеният етилов алкохол ще се използва само за дезинфекция, за която употреба не е опасен за живота и здравето на хората или за околната среда, допълват от Агенция "Митници".

Свързани статии
РЗИ: Морето край Варна не е замърсено Над 2 млрд.лв. са отпуснатите кредити до момента, експерт съветва да се пазим
Тагове
Агенция "Митници" РЗИ
Коментари

Още от последните новини