Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати

Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати - E-Burgas.com

Служителите на РЗИ-Бургас обявиха стачка заради обидно ниски заплати, информира NOVA.

Точно в 12 ч. те излизат пред сградата на Инспекцията, за да покажат, че не желаят да работят за настоящите си възнаграждения. Очаква се служителите да блокират една от основните  пешеходни улици на морския град.

В Регионалната здравна инспекция на Бургас работят 130 души като средната заплата е 900 лв. след удръжките. Вчера служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев заяви, че няма законов механизъм за гласуване увеличение на заплатите без парламент, но се водят разговори за компенсации.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
РЗИ протест
Коментари

Още от последните новини