Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати

Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати - E-Burgas.com

Служителите на РЗИ-Бургас обявиха стачка заради обидно ниски заплати, информира NOVA.

Точно в 12 ч. те излизат пред сградата на Инспекцията, за да покажат, че не желаят да работят за настоящите си възнаграждения. Очаква се служителите да блокират една от основните  пешеходни улици на морския град.

В Регионалната здравна инспекция на Бургас работят 130 души като средната заплата е 900 лв. след удръжките. Вчера служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев заяви, че няма законов механизъм за гласуване увеличение на заплатите без парламент, но се водят разговори за компенсации.

Свързани статии
Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева
Тагове
РЗИ протест
Коментари

Още от последните новини