Кметът Димитър Николов: Бургазлии винаги ще са признателни на своите освободители!

Кметът Димитър Николов: Бургазлии винаги ще са признателни на своите освободители! - E-Burgas.com

Бургас отбелязва 143 години от Освобождението си от османско иго. По този повод кметът Димитър Николов отправя поздрав към жителите на града.

“Уважаеми бургазлии,

Приемете моите поздравления по повод Деня на Освобождението на Бургас от османско иго.

6 февруари винаги ще остане една от най-значимите дати в летописа на Бургас и най-новата ни история. В ранния следобед на този ден преди 143 години нашите предци с радост и въодушевление посрещат Летящия отряд на полковник Лермонтов. Събитие, което дава първата глътка въздух на един нов, свободен Бургас.

Градът ни и неговите жители винаги ще бъдат признателни на своите освободители. На всички онези знайни и незнайни революционери, просветители, духовници и хора с всякакво занятие, които работеха неуморно в името на свободна България.

Благодарение на тяхната саможертва и безкористна дейност в името на святото дело, днес Бургас се развива като модерен град с артистичен дух, богати традиции и амбиция за достигането на нови хоризонти.

Поклон пред саможертвата на героите и нека винаги помним делата им, защото свободата е най-висшата ценност за всеки човек и всяко общество.

Наш дълг е да следваме техния пример, да продължаваме да работим заедно и упорито за доброто бъдеще на Бургас.

Честит празник, бургазлии!” 

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите
Тагове
димитър николов освобождение празник честване
Коментари

Още от последните новини