Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение

Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение - E-Burgas.com

Жена почина, след като няколко болници в Пловдив отказаха да я приемат за лечение заради съмнения за коронавирус. Близките на починалата твърдят, че направеният впоследствие PCR тест е отрицателен, пише cross.bg.

След обичайните за сезона хрема и кашлица на третия ден тя започна да се влошава. Личният лекар ме посъветва да потърся Бърза помощ, за да я закараме в болница. Медиците дойдоха и написаха рецепта с антибиотик, която не мисля, че беше адекватна за нейното състояние. На следващия ден личният лекар повика линейката. Отново последва преглед и ни казаха, че едва ли ще я приемат без PCR тест, разказа дъщерята на болната Мирела Бочукова.

Жената допълни, че от Инфекциозна болница са и съобщили, че там няма места, при което болната е препратена към Транспортна болница и още няколко в града.

Лекар от Хирургията ми даде списък с болници, към които мога да се насоча. Стигнахме до общинската „Свети Панталеймон". Там и сложиха системи и обясниха, че е реагирала добре на лечението. След това обаче лекарят ми каза, че тя е била с 34 градуса температура след тези часове ходене по болниците, каза още Бочукова.

Близо 18 часа за болната е търсена болница, в която да бъде настанена. В епикризата пише, че е починала на първо място от COVID, на второ - от неидентифицирана вирусна пневмония и на трето - внезапна сърдечна смърт, обясни дъщерята на болната.

Свързани статии
Избраха терен за национална детска болница Управителят на Белодробната болница д-р Трошанова получи специална награда Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки) КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие УМБАЛ Бургас: Ако сте мъж над 65, пушач и с високо кръвно, трябва да знаете това Вето за сделките със собствеността на болницата в Поморие Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград Няма да закриват МБАЛ-Поморие, кметът иска мораториум за сделките за собствеността й
Тагове
болница жена
Коментари

Още от последните новини