Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони

 Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони - E-Burgas.com
Снимка NOVA

67 от общо 200 души обитатели и персонал от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро са заразени с коронавирус. От миналия петък работещите в социалното заведение не са го напускали. За да им се осигури пълноценна почивка тези, които не са на смяна, нощуват извън социалния дом, показа репортаж на NOVA.

Те обаче остават и извън собствените си домове, за да се ограничи заразата. От вчера в двора на училището в селото е изграден временен център, в който ще се осигуряват условия за живот и почивка на екипите до края на карантината.

„Този център е изграден за персонала, който беше в Дома от петък. Преценихме, че трябва да изведем служителите, за да си починат. Контейнерите са оборудвани с легла и шкафчета. Ще имат телевизия и интернет”, обясни кметът на Камено Жельо Вардунски.

Той поясни, че на служителите ще бъде доставяна храна от социалния патронаж. Осигурени са и средства за напитки. 

Във фургоните живеят по трима души. Настанени са в зависимост от резултата от направени PCR тестове.

„Много добре изкарахме нощта. Имаме завивки, храна и дезинфектанти. През петте дни, в които бяхме в дома, нямахме възможност да почиваме, защото работихме денонощно”, сподели санитарката Дора.

Свързани статии
Болниците са пълни с ковид пациенти, деца също се разболяват, но карат вируса по-лекоМатематик с тревожна прогноза: Локдаун и 7000 заразени на ден през октомври850 са новозаразените с ковид за 24 часа1 626 са новите случаи, над 11 хиляди се ваксинираха1956 новозаразени, над 4 400 души борят вируса в болницаНовите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000677 са новите ковид случаи, край на нощния живот от днес112 нови случая в областта, 50 загубиха битката с ковид у насЛек спад на новозаразените през последното денонощие1745 са новозаразените, над 12 хил. българи се ваксинираха вчера
Тагове
камено русокастро ковид
Коментари

Още от последните новини