Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони

 Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони - E-Burgas.com
Снимка NOVA

67 от общо 200 души обитатели и персонал от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро са заразени с коронавирус. От миналия петък работещите в социалното заведение не са го напускали. За да им се осигури пълноценна почивка тези, които не са на смяна, нощуват извън социалния дом, показа репортаж на NOVA.

Те обаче остават и извън собствените си домове, за да се ограничи заразата. От вчера в двора на училището в селото е изграден временен център, в който ще се осигуряват условия за живот и почивка на екипите до края на карантината.

„Този център е изграден за персонала, който беше в Дома от петък. Преценихме, че трябва да изведем служителите, за да си починат. Контейнерите са оборудвани с легла и шкафчета. Ще имат телевизия и интернет”, обясни кметът на Камено Жельо Вардунски.

Той поясни, че на служителите ще бъде доставяна храна от социалния патронаж. Осигурени са и средства за напитки. 

Във фургоните живеят по трима души. Настанени са в зависимост от резултата от направени PCR тестове.

„Много добре изкарахме нощта. Имаме завивки, храна и дезинфектанти. През петте дни, в които бяхме в дома, нямахме възможност да почиваме, защото работихме денонощно”, сподели санитарката Дора.

Свързани статии
Лекари: След Нова година се чувстваме като опълченци9874 са положителните тестове за ковид у нас8932 са новите случаи на COVID-19 у насОтново над 10 000 новозаразени у насОстава висок броят на новозаразените у насПродължава да расте броят на заразените ученици в областтаПроф. Аргирова: Делта и Омикрон циркулират едновременно у насЕдва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операцииБроят на новозаразените отново скочи над 700030 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха
Тагове
камено русокастро ковид
Коментари

Още от последните новини