Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони

 Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони - E-Burgas.com
Снимка NOVA

67 от общо 200 души обитатели и персонал от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро са заразени с коронавирус. От миналия петък работещите в социалното заведение не са го напускали. За да им се осигури пълноценна почивка тези, които не са на смяна, нощуват извън социалния дом, показа репортаж на NOVA.

Те обаче остават и извън собствените си домове, за да се ограничи заразата. От вчера в двора на училището в селото е изграден временен център, в който ще се осигуряват условия за живот и почивка на екипите до края на карантината.

„Този център е изграден за персонала, който беше в Дома от петък. Преценихме, че трябва да изведем служителите, за да си починат. Контейнерите са оборудвани с легла и шкафчета. Ще имат телевизия и интернет”, обясни кметът на Камено Жельо Вардунски.

Той поясни, че на служителите ще бъде доставяна храна от социалния патронаж. Осигурени са и средства за напитки. 

Във фургоните живеят по трима души. Настанени са в зависимост от резултата от направени PCR тестове.

„Много добре изкарахме нощта. Имаме завивки, храна и дезинфектанти. През петте дни, в които бяхме в дома, нямахме възможност да почиваме, защото работихме денонощно”, сподели санитарката Дора.

Свързани статии
Вече сме в зелената зона на ковид картата на Европа105 са новозаразени с ковид у нас, седем за починалиКовид атакува 110 българи, Бургас без нито един нов случайБургас вече е в зелената ковид зона на разпространение123 са новите случаи на ковид у насПодпомагат 131 болници в борбата срещу пандемията Малко над 1% са новозаразените с ковид у насУтвърдихме образец на цифров сертификат за преболедуване на COVID-19Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковидБургас посрещна 25 май само с двама новозаразени с ковид
Тагове
камено русокастро ковид
Коментари

Още от последните новини