Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони

 Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони - E-Burgas.com
Снимка NOVA

67 от общо 200 души обитатели и персонал от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро са заразени с коронавирус. От миналия петък работещите в социалното заведение не са го напускали. За да им се осигури пълноценна почивка тези, които не са на смяна, нощуват извън социалния дом, показа репортаж на NOVA.

Те обаче остават и извън собствените си домове, за да се ограничи заразата. От вчера в двора на училището в селото е изграден временен център, в който ще се осигуряват условия за живот и почивка на екипите до края на карантината.

„Този център е изграден за персонала, който беше в Дома от петък. Преценихме, че трябва да изведем служителите, за да си починат. Контейнерите са оборудвани с легла и шкафчета. Ще имат телевизия и интернет”, обясни кметът на Камено Жельо Вардунски.

Той поясни, че на служителите ще бъде доставяна храна от социалния патронаж. Осигурени са и средства за напитки. 

Във фургоните живеят по трима души. Настанени са в зависимост от резултата от направени PCR тестове.

„Много добре изкарахме нощта. Имаме завивки, храна и дезинфектанти. През петте дни, в които бяхме в дома, нямахме възможност да почиваме, защото работихме денонощно”, сподели санитарката Дора.

Свързани статии
2703 нови случаи на ковид в събота, отново голям брой починали Заради усложнената епидемична обстановка затварят кабинета за пост-ковид лечение към Белодробната болница 4162 новозаразени, Бургас не отстъпва втрото място Болницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациенти Още 16 души с ковид влязоха в болница в Бургас, ръст на зарзени ученици Отново над 4000 новозаразени, Бургас пак е в топа Роднини поемат грижите за децата на починалата родилка от Карнобат Ковид взе още 136 жертви в страната, Бургаско с 291 новозаразени От лятото пътуваме в Европа само с ковид сертификат Пик на заразени с коронавирус в Средец
Тагове
камено русокастро ковид
Коментари

Още от последните новини