И Валери Симеонов подхвана Доган: Ще съборим вълнолома му и незаконните му постройки

И Валери Симеонов подхвана Доган: Ще съборим вълнолома му и незаконните му постройки  - E-Burgas.com

Вълноломът пред лятната резиденция на Ахмед Доган и още четири незаконни постройки в имението в парк “Росенец” ще бъдат разрушени. Решението идва от управляващите, които са обсъдили въпроса по време на вчерашния коалиционен съвет, написа frognews.bg.

Десетократно ще бъдат намалени и парите за студения резерв, което ще удари и сумите за ТЕЦ-Варна, който е собственост на почетния председател на ДПС.

Новината дойде от устата на Валери Симеонов.

Това е поредният опит на управляващите, които от няколко дни се опитват да разсеят всякакви съмнения, че правителството е свързано с ДПС. Припомняме, че по този повод бяха освободени и трима министри - Владислав Горанов (финанси), Емил Караниколов (икономика) и Младен Маринов (МВР). Борисов поиска оставките им именно защото са свързани с ДПС. Оттеглянето им в момента обаче е замразено до гласуването на вота на недоверие в понеделник. Каква е причината за това остана неясно. Неясен е и отговорът на въпроса - защо сега.

"Работил съм и с тримата като вицепремиер. Не мога да кажа, че имат обвързаност с Доган и Делян Пеевски. Питал съм ги. Важното е какво правят тези хора. Във фактите не съм видял основание, че са свързани с ДПС", заяви Валери Симеонов.

Той определи като прибързано решението на премиера. Затова и по време на разговорите коалицията “върнала часовника назад”. Възможно било след вота на недоверие да си заминат и други министри, загатна още Симеонов.

През 2017 г. ТЕЦ-ът на Доган е получил пари, предвидени за ТЕЦ Марица изток 2. Тогава правителството е заделило 8 млн. лв. за студения резерв. ТЕЦ Варна получил два транша за 30 млн. лв. и 20 млн. лв. за една година.

"Това беше голяма грешка. Сега студеният резерв ще бъде драстично намален, може би 10 пъти. Така и парите за ТЕЦ Варна ще бъдат намалени. Ще поставя въпроса за риска държавното пристанище да бъде изместено от това на Доган. Не съм одобрявал нито студения резерв, нито това за пристанище Варна", обяви Симеонов пред Нова телевизия.

"Никога няма да се коалираме с ДПС, защото тя е проклятието за страната, дели българи и турци, сега се опитва да обсеби циганското малцинство чрез пари за изборите", обеща Валери Симеонов, цитирайки Иван Костов.

Продължава основната теория, че част от протестиращите се “командват от Дубай” (от бившия хазартен бос Васил Божков, бел.ред). Тези елементи според Симеонов не са малко.

Свързани статии
Безплатно автокино пред Догансарай довечера Плажуващи пред сарая оставиха баница за Доган Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео) Официално: Рибарското селище остава без канализация ГЕРБ-Бургас: Лъжа е, че улицата в Росенец води до плажа - отвежда до частния имот Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино Прокуратурата подхваща ТЕЦ "Варна" и Доган
Тагове
росенец валери симеонов доган сарай
Коментари

Още от последните новини