Хекимян и Венелин Петков осъдиха Валери Симеонов

Хекимян и Венелин Петков осъдиха Валери Симеонов  - E-Burgas.com

Антон Хекимян и Венелин Петков от bTV успяха да осъдят за клевета Валери Симеонов. Софийският градски съд произнесе присъдата си срещу лидера на НФСБ и бивш вицепремиер.

Делото срещу него бе заведено от журналиста и водещ на сутрешния блок в bTV и бившия шеф на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV. Причината е изказване на Симеонов пред обществената телевизия, в което той обявява Хекимян и Петков за корумпирани.

През февруари 2020 година водещата тема в медиите беше делото срещу Васил Божков, неговото бягство в Дубай и одържавяването на лотарийния му бизнес. Водещ политически говорител на управляващата коалиция срещу Божков и лотарията му беше именно Валери Симеонов, а bTV бе телевизия с остра позиция към управлението на кабинета „Борисов 3“.

На 11 февруари 2020 г. тогавашният депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов гостува в сутрешния блок по БНТ. Водещата му задава въпроса дали може да излезе някой корумпиран политик от скандала, а Симеонов рязко обръща темата към телевизионните водещи. Журналистиката от БНТ го пита дали той знае за корумпиран телевизионен водещ в България, на който въпрос Симеонов отговоря с думите: „Ама наистина ли не знаете?“

Следва обяснението му: „Ето ви го един Антон Хекимян. Вижте, с имена говоря. Ето ви го един Венелин Петков. Сега ме гледате и в погледа ви говори: „Ма що казвате имена на мои колеги?“

Интервюто на Валери Симеонов получи сериозен отзвук в останалите медии, а Венелин Петков и Антон Хекимян заведоха гражданско дело за непозволено увреждане срещу депутата.

Пред съда Сименов оспорва твърдението, че е казал по адрес на двамата, че са „корумпирани телевизионни водещи“. Той обяснява, че не е изричал към тях фактически твърдения, а единствено своето лично оценъчно мнение. Симеонов се позовава на правото на свобода на изразяване, която е защитена от българската конституция и Европейската конвенция по правата на човека, пише Mediapool.

Съдия Росен Димитров обаче смята, че лидерът на НФСБ е наклеветил журналистите, като им е приписал престъплението „корупция".

Свързани статии
Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче И Валери Симеонов подхвана Доган: Ще съборим вълнолома му и незаконните му постройки
Тагове
Валери Симеонов НФСБ Антон Хекимян Венелин Петков клевета
Коментари