И в Айтос ще строят нов квартал, но ще се допитват до жителите

И в Айтос ще строят нов квартал, но ще се допитват до жителите - E-Burgas.com

Кметът Васил Едрев: Ще проектираме терена ан блок, но първо ще питаме хората какво искат Цял квартал със жилищна зона, парк, детска градина, социални заведения и дори мол ще се появи в Айтос на мястото на бившето поделение на Танковата бригада, пише "24 часа". Какво точно ще има там обаче, ще решат хората, категоричен е кметът Васил Едрев.

На последното си заседание кабинетът "Борисов 2" реши да прехвърли айтоската казарма на общината. Така напрактика Бойко Борисов изпълни ангажимент, който пое пред айтозлии при посещението си в града в събота. Тогава кметът и хората се оплакаха от рушащите се и изоставени сгради, а премиерът в оставка се зарече, ако "остане до сряда", правителството да реши проблема.

Досега теренът от 96 дка и всички казармени сгради бяха собственост на Министерството на отбраната. В момента имотът се състои от три отделни УПИ-та. Вече съм разпоредил да започне проучване какво гражданите на Айтос искат да има на това място с великолепно разположение - близо до центъра и с излаз към пътя Бургас - София, всеки може да изрази позиция, да даде предложение, коментира кметът Едрев. След допитването ще се изработи нов Подробен устройствен план и бъде обявена обществена поръчка за проектиране ан блок, за да не се строи на парче, а с цялостна визия за зоната.

Първоначалната идея е тук да има всичко необходимо за самостоятелен квартал, но конкретните обекти ще станат ясни след допитването. От администрацията са категорични, че нито една стъпка няма да се прави без обществено обсъждане. Ще строим модерно - първо инфраструктурата, после всичко останало, уверяват от общината.

 

Коментари

Още от последните новини