Хиляди се включиха в протеста в София

Хиляди се включиха в протеста в София - E-Burgas.com
frognews.bg

Започна протестът в защита на България от диктатурата и мафията в София. Пред Президентството продължават да се събират много хора. В момента вече са хиляди и скандират ”Мафия”. Адв. Николай Хаджигенов, който е един от организаторите каза, че очаква ескалиране на протеста тази вечер заради контрапротеста на ГЕРБ. Адвокатът обеща изненада в по-късните часове.

Той коментира и думите на Гешев, че се отнасял еднакво към всички. На което Хаджигенов отговори, че няма никакво разследване срещу Пеевски, което е един от най-важните въпроси.

За втори ден граждани се събраха пред „Дондуков” 2, за да изразят подкрепата си за президентската институция. Те се обявиха против главния прокурор Иван Гешев и правителството. Причината – извършеното разследване срещу двама съветници на Румен Радев – Пламен Узунов и Илия Милушев, за които стана ясно, че са изнасяли класифицирана информация.

В 18:00 ч. се очаква към протеста да се присъединят представители на „Да, България” и „Демократична България”. Засега все още не е започнал контрапротестът на симпатизантите на ГЕРБ, които се очаква да пристигнат от провинцията. Успоредно започна и спонтанен протест на работещи в заведения с призив "Оставете ни да работим".

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка
Тагове
протест румен радев
Коментари

Още от последните новини