Граничният полицай Тома Яръмов остава в ареста

Граничният полицай Тома Яръмов остава в ареста - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Тома Яръмов, привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Той е обвиняем за това, че около 07:00 часа, на 26 юли, в село Крушовец, в багажника на лек автомобил марка „Тойота", без надлежно разрешително, държал е цел разпространение с марихуана с общо нето тегло 5,7 кг. Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление , за което се предвижда наказание Лишаване от свобода" от 2 до 8 години.

Настоящият съдебен състав направи едно разумно предположение за възможността обвиняемия да е автор на деяние, за което му е повдигнато обвинение. Налице е и реална опасност Тома Яръмов да осъществи ново престъпление, която не би могла да бъде осуетена от ограничението да не напуска жилището си при поставяне в условията на „Домашен арест". Тази опасност съдът изведе на първо място от опитите на обвиняемия да осуети разкриването на престъплението. На следващо място начина на извършване на настоящото деяние, броя и начина на опаковане, общото тегло и това на отделните разфасовките - всички, с изключение на две са били от по близо 500г, според Бургаският окръжен съд сочи, че дейността му е само стадий от по-мащабна престъпна дейност.

„Длъжностното качество на обвиняемия, на когото са били възложени функции по охрана на държавната граница на страната към ГПУ- Малко Търново и по повод на които функции той се е придвижвал с лекия автомобил, очевидно не са оказали възпиращо въздействие върху мотивите и подбудите му за стореното. При това положение няма как да се очаква, че семейната среда на обвиняемия би осигурила такова възпиращо въздействие, още повече, че то е било същото и по време на осъществяване на деянието", пише в мотивите на Окръжен съд - Бургас.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок.

Свързани статии
Съдия Мария Берберова оглави Районния съд в Несебър Скандал в Съдиево завърши с нож в корема и арести Съдът не се смили над Николай и Методи, които разиграха екшън с полицаи Айтозлийка се самозапали докато гаси пожар, по-късно почина от изгарянията си Съдът спаси Рагевски от аверите на Юмер и го остави в ареста Разкриха конопена нива в Бургаско, задържани са шест души (Снимки) Ненов Димов отива на съд за корупция Премиерът Стефан Янев: Българските граждани очакват смислена съдебна реформа Французинът, който подлуди плажуващите на Централния плаж, се размина само с глоба Година затвор за бургазлия нарушил заповед за доближаване на майка си
Тагове
граничен полицай Тома Яръмов марихуана съд
Коментари

Още от последните новини