Горивата поскъпват още до края на годината

Горивата поскъпват още до края на годината - E-Burgas.com

Горивата ще поскъпнат с още около 10 ст. до края на годината, прогнозират търговци. Тенденцията в ръста на цените се дължи на по-скъпия петрол на международните пазари.

По коледните и новогодишните празници литър от най-масовия бензин ще се продава за около 2,50 лв. Увеличение в цената ще има и при дизела и газта. Само за последния месец цените на горивата са се увеличили средно между 5 и 6%.

„Пазарът започна да се стабилизира, търсенето започна да се увеличава и стойностите нараснаха драстично, ако не се лъжа, 50 долара за барел достигнаха настоящите около 86. Така че виждате, че това е едно сериозно поскъпване, което и процентно се отразява в цените на бензиноколонките“, коментира пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

По думите му тенденцията на нарастващите цени на горивата се определят от международните пазари, като ще се запази и до края на годината.

Свързани статии
Бензинът може да достигне 3 лева Експерт: Поскъпването на горивата ще продължи РИОСВ: Печките на дърва и въглища са основният замърсител на въздуха у нас Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото КЗК погна бензиностанции за цените на горивата
Тагове
горива поскъпване
Коментари

Още от последните новини