Горивата поскъпват още до края на годината

Горивата поскъпват още до края на годината - E-Burgas.com

Горивата ще поскъпнат с още около 10 ст. до края на годината, прогнозират търговци. Тенденцията в ръста на цените се дължи на по-скъпия петрол на международните пазари.

По коледните и новогодишните празници литър от най-масовия бензин ще се продава за около 2,50 лв. Увеличение в цената ще има и при дизела и газта. Само за последния месец цените на горивата са се увеличили средно между 5 и 6%.

„Пазарът започна да се стабилизира, търсенето започна да се увеличава и стойностите нараснаха драстично, ако не се лъжа, 50 долара за барел достигнаха настоящите около 86. Така че виждате, че това е едно сериозно поскъпване, което и процентно се отразява в цените на бензиноколонките“, коментира пред БНР Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

По думите му тенденцията на нарастващите цени на горивата се определят от международните пазари, като ще се запази и до края на годината.

Свързани статии
Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Поне 50% по-скъпи храни наесен
Тагове
горива поскъпване
Коментари

Още от последните новини