Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин

 Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин - E-Burgas.com

Ако ЕК продължи с този план и България не е включена в този пакет на изключения, категорично България трябва да наложи вето. Ако имаме и драстично увеличение на горивата, това значи абсолютен срив на икономиката ни, на цялата държава, за всеки българин. Това каза пред БНР председателят на УС на Българската стопанска камара Добри Митрев относно предложевието да се наложи пълно евроембаргото върху вноса на петрол от Русия.

Предвидимост и яснота за бизнеса ще има, когато има възможност да се сключват дългосрочни договори за електроенергията, категоричен е Митрев. Той даде примери с цената на тока за индустрията в редица държави и попита как българската индустрия да бъде конкурентноспособна, след като у нас 20% е делът на дългосрочните договори, а 80% - на борсата ден напред.

Попитан как се отразява енергийната несигурност и непредвидимост върху бизнеса, в предаването "Преди всички" Митрев коментира: "Отчайващо. За май в индустрията никой не знае каква ще бъде цената на електрическата енергия, никой не знае каква ще бъде цената на природния газ. Ежедневно, ежечасно се качват цените на материалите. Тази несигурност се пренася върху работниците и служителите, върху стоките и услугите – виждаме как растат с часове и българският народ обеднява.

Той е категоричен, че никой не знае в момента каква е цената на природния газ. 

Свързани статии
Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева Прогноза: Цените на горивата от сега ще се запазят и през септември Отстъпката от 25 ст. на литър гориво влезе в сила Горивата у нас поскъпват със стотинка на ден ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър
Тагове
горива бензин шокови цени
Коментари

Още от последните новини