ЕС заседава за руския петрол утре

ЕС заседава за руския петрол утре - E-Burgas.com

Посланиците на страните от ЕС ще се съберат отново утре в 13 часа българско време, за да продължат преговорите по новия пакет от санкции срещу Русия, който включва поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година. Очакваше се те да заседават днес, но срещата беше отложена.

Няколко държави, сред които и България, поискаха изключение и удължаване на срока за внос на руски петрол.

Мотивите на Унгария, Словакия и Чехия са, че нямат достъп до море и не могат да внасят петрол по друг начин, освен чрез тръбопровода "Дружба" от Русия. Нагласите са трите държави да получат по-дълъг срок от края на тази година.

България също поиска за нея да бъде направено изключение с мотива, че Бургаската рафинерия технологически не може да преработва друго освен руски петрол. Засега българските искания не са взети под внимание.

Свързани статии
Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Стана ясно кои бургазлии ще бъдат отличени на Никулден По-високата цена на газа влиза в сила Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Иван Шишков: Първите количества газ вече идват от Азербайджан Служебният министър Росен Христов: Имаме газ до септември Ново 20: Никотинови бонбони изместват райския газ
Тагове
газ петрол горива
Коментари

Още от последните новини