ЕС заседава за руския петрол утре

ЕС заседава за руския петрол утре - E-Burgas.com

Посланиците на страните от ЕС ще се съберат отново утре в 13 часа българско време, за да продължат преговорите по новия пакет от санкции срещу Русия, който включва поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година. Очакваше се те да заседават днес, но срещата беше отложена.

Няколко държави, сред които и България, поискаха изключение и удължаване на срока за внос на руски петрол.

Мотивите на Унгария, Словакия и Чехия са, че нямат достъп до море и не могат да внасят петрол по друг начин, освен чрез тръбопровода "Дружба" от Русия. Нагласите са трите държави да получат по-дълъг срок от края на тази година.

България също поиска за нея да бъде направено изключение с мотива, че Бургаската рафинерия технологически не може да преработва друго освен руски петрол. Засега българските искания не са взети под внимание.

Свързани статии
Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин Експерти прогнозират ръст в цената на газа Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Цената на безина достигна нови рекорди Отново протести в Несебър срещу високите цени на горивата Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората В Несебър протестираха срещу цените на горивата Ганев: Цените на горивата няма да спаднат докато продължава войната Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива
Тагове
газ петрол горива
Коментари

Още от последните новини