Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър

Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър - E-Burgas.com

Не бих си помислил за цени на горивата от 4 или 5 лева. Ще има колебания, но се надявам, че в летните месеци ще видим понижение на цената. Това каза Живодар Терзиев - председател на Петролната и газова асоциация, в интервю по NOVA. Той подчерта, че българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър.

Диверсификацията на енергоизточниците неминуемо ще доведе до по-високи цени на суровия петрол, а автоматично и на горивата по бензиностанциите. „Месец май ще има горива. Надявам се да бъдат на тези цени, не по-високи", каза Живодар Терзиев.

И в момента в България са най-ниските цени на горива в ЕС, каза още Терзиев. „Причините са няколко, основната е, че компанията, която оперира рафинерията в Бургас, ползва ресурс, който позволява да получим по-ниска цена в момента, а ние съответно я отразяваме на нашите колонки", обясни експертът.

Свързани статии
Горивата у нас поскъпват със стотинка на ден Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата Министерството: Чадърите и шезлонгите няма да са с намалени цени и това лято Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Бензинът поскъпва още през идните дни
Тагове
бензин горива цени
Коментари

Още от последните новини