Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър

Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър - E-Burgas.com

Не бих си помислил за цени на горивата от 4 или 5 лева. Ще има колебания, но се надявам, че в летните месеци ще видим понижение на цената. Това каза Живодар Терзиев - председател на Петролната и газова асоциация, в интервю по NOVA. Той подчерта, че българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър.

Диверсификацията на енергоизточниците неминуемо ще доведе до по-високи цени на суровия петрол, а автоматично и на горивата по бензиностанциите. „Месец май ще има горива. Надявам се да бъдат на тези цени, не по-високи", каза Живодар Терзиев.

И в момента в България са най-ниските цени на горива в ЕС, каза още Терзиев. „Причините са няколко, основната е, че компанията, която оперира рафинерията в Бургас, ползва ресурс, който позволява да получим по-ниска цена в момента, а ние съответно я отразяваме на нашите колонки", обясни експертът.

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина
Тагове
бензин горива цени
Коментари

Още от последните новини