Гледайте филма "Пирани" в последната фестивална кино вечер в Бургас

Гледайте филма

Публиката може да подкрепи своя фаворит  до 16.00 часа тук https://burgasfilmfest.com/

Със специална прожекция на един от най-обещаващите режисьори, сценаристи и композитори в Италия - Клаудио Джованези, ще бъде закрит Международен филмов фестивал Бургас тази вечер. На открита сцена "Охлюва" ще гледаме "Пирани", филм за престъпния живот на група тинейджъри, израснали в контролирания от Камората Неапол. Филмът е по романа на Роберто Савиано, автор на книгата "Гомор". В нея той разобличава италианската мафия, което му "носи" полицейска защита от публикуването й през 2006 година до днес.  Самият Джованези е режисьор на две от сериите на поредицата, направена по нея.

Тази вечер ще станат ясни и победителите в трите конкурсни категории. Ще бъде обявен изборът на журито, кой получава наградата"Danny Lerner" на стойност 10 хиляди евро под формата на услуги.

До 16 часа днес публиката на фестивала също може да направи своя избор. За наградата на публиката можете да гласувате на сайта на Международен филмов фестивал Бургас, секция "Програма".

Довечера ще разберем и тазгодишният носител на наградата за късометражно заглавие. 

Началото на последната фестивална вечер за тази година е в 21.15 часа.

Международният филмов фестивал Бургас 2020 се организира от Фондация "Модерат", в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Свързани статии
5ive е новата изненада на Spice music festival Бургас е във фестивален ритъм, големи развлечения за бургазлии през уикенда Показват красотите на Бургас в най-новия български филм Сладоледеният фестивал радва малки и големи в Бургас (Снимки) Откриват 5-тото издание на Burgas International Film Festival Откриват фестивала на пясъчните фигури в Бургас днес Чаровна инфлуенсърка идва в Бургас за филмов фестивал И Летния театър отваря врати лятото, ето прогарамата му Бургаски филмов фестивал се завръща лятото
Тагове
кино фестивал
Коментари

Още от последните новини