19 бургаски ученици ще четат авторска поезия на фестивала на младите в изкуството

19 бургаски ученици ще четат авторска поезия на фестивала на младите в изкуството - E-Burgas.com

Любовта към литературата ще събере 19 млади таланти от бургаските гимназии на „Литературно матине” тази неделя, 9 октомври. Събитието е един от акцентите в програмата на Фестивала на младите в изкуството и ще започне от 16.00 часа в залата на Marina Hotel Burgas. Талантливите младежи са възпитаници на НЕГ „Гьоте”, АЕГ „Гео Милев”, ПГРЕ „Г.С.Раковски”, Търговската гимназия и Творчески клуб „За хвърчащите хора”. Те ще прочетат свои авторски произведения в литературните жанрове есе, лирика и проза. Заедно с тях ще бъдат и учителите им, които подкрепят таланта с насоки, внимание и много всеотдайност. Това са Радостина Димитрова, Катя Пухова – Василева, Добрина Топалова, Наска Железчева, Любов Джунгурова и Мариана Ведричкова.

За доброто настроение на всички гости ще се погрижат Александра Георгиева, Светлина Наумова, Мария Вендева и Мария Кабадова от НУМСИ „Панчо Владигеров”.

В рамките на събитието ще „грейне” фасадата на Графичната база. Проектът в черно-бели цветове е дело на Живка Райкова и ще бъде претворен от студенти на Националната художествена академия, под напътствията на д-р Любомир Драганов. Най-голямата видима част от фасадата на Графична база ще изобразява вълни, печатна преса и листове хартия. Завършената стена ще бъде представена утре, 8 октомври, от 11.00 часа.

Тази година фестивалните локации на инициативата са пет – Магазия 1, Графична база „Тодор Атанасов”, DAS Marina Burgas Hotel, остров Св. Анастасия, Център за съвременно изкуство и библиотека, а различните модули от кино, изобразително изкуство, музика и литература се обединиха от темата „Дълбокото синьо море”.

Фестивал на младите в изкуството се организира от Община Бургас, Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и DAS Marina BuragsHotel.

Свързани статии
Утре откриват VI Порт Прим Фест с изложба, вижте програмата и заповядайте Внимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомври Наши театрални школи ще се представят на фестивал в САЩ Започва четвъртото издание на SPICE MUSIC FESTIVAL 2022 Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема марка Вкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юни "Фестивал на водата и рибата“ с богата програма ще изпъстри празника на Самоков Вижте къде можете да паркирате по време на Solar summer festival Дъждът не спря феновете на Spice Music Festival в Бургас (Снимки) Вълнуващо откриване на Международния филмов фестивал в Бургас (Снимки)
Тагове
фестивал поезия
Коментари

Още от последните новини