Гешев: Проверяваме крадливи български политици, а не частни бизнеси

Гешев: Проверяваме крадливи български политици, а не частни бизнеси - E-Burgas.com

Прокуратурата няма отношение към темата за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание. Държавното обвинение не проверява частни бизнеси, а само приватизационни сделки на прехода. Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред NOVA. 

По въпроса за новия проект за конституция на ГЕРБ Гешев беше предпазлив и само каза, че прокуратурата била готова да изготви становище, ако е необходимо.

"Това е политическият дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище", каза Гешев.

Той определи като фалшива новина обвиненията, че прокуратурата посяга на частни бизнеси. "Тук се развива поредната пропагандна кампания, или както е модерно да се казва, фейк нюз. А тя е в посока, че едва ли не проверяваме работещи предприятия, работници, работещи бизнеси, собственици на работещи бизнеси”, заяви шефът на държавното обвинение.

До момента от ДАНС към Върховната касационна прокуратура са постъпили материали за 28 сделки от прехода. И предстои да бъдат образувани досъдебни производства при установени нарушения.

„Ние проверяваме крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения и са приватизирали, откраднали незаконно държавна собственост. Това е поредната фалшива новина, с която се опитват да плашат нормалния бизнес. В България частната собственост е неприкосновена”, каза още Гешев.

Свързани статии
Гешев се срещна с бургаски прокурори и следователи, иска честни и прозрачни избори Бойко Рашков: Гешев е безконтролен, но престъпленията, които разследваме са с дълга давност Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие Иван Гешев: "Обезкостяването" на главния прокурор ще доведе до бум на престъпността Задържаха бургазлия за 72-часа, повдигат му обвинение за отвличане И Гешев ще бъде изслушан в парламента ВСС обсъжда освобождаването на Гешев Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи Хаджигенов ще иска изслушване на Рашков и Стоилов за Гешев веднага след клетвата Сийка Милева: Искането на Янаки Стоилов е политически акт
Тагове
гешев прокуратура
Коментари

Още от последните новини