Ген. Мутафчийски: Не бях съгласен с отварянето на заведенията

Ген. Мутафчийски: Не бях съгласен с отварянето на заведенията - E-Burgas.com

"Следим ситуацията в Дания и Германия, за да преценим кога да пуснем детските градини" заяви началникът на Националния оперативен щаб

"Бойко Борисов слуша мен, аз него невинаги. Премиерът е човек с много силен характер, но мисля, че се убеди, че и аз съм със силен характер. Едно нещо, с което не съм бил съгласен с него, е отварянето на заведенията. Също и с детските градини - докато нямаме опит, да не отваряме, той обяви публично, че това е нашето мнение. Не винаги се съгласявам с г-н Борисов.". Това коментира началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по бТВ. 

"Въпреки, че е невидим коронавирусът, все пак и мен ме е страх. Няма човек, който да не го е страх. Може би само децата не трябва да ги е страх. Тестван съм около 7 или 8 пъти досега, дори смятам, че е рядко. Ние непрекъснато се срещаме с много хора, би трябвало да сме отговорни към тези срещи", каза още той.

Попитан коя униформа му е по-удобна - генералската или лекарската, Мутафчийски отговори:

"По-удобно се чувствам в лекарските си дрехи, това е ежедневието ми от 30 г. насам. Там се чувствам в свои води. По стечение на обстоятелствата съм и военен лекар и генерал, гордея се с всичко това. В момента се чувствам повече генерал, отколкото лекар. Работата ми е повече организаторска. Нямам нито лекари, нито военни в рода, но това беше осъзнато желание.", разказа военният лекар. 

"Знам, че много хора разочаровам с непопулярни мерки. За детските градини внимателно следим нещата. Детските градини са ключов фактор за младите хора да отидат да работят. В момента смятам, че е опасно да се отварят, трябва да следим в други държави като Дания и Германия и да преценим", каза още ген. Мутафчийски.

 

Свързани статии
Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки Продължават проверките за работещи заведения Полицията хвана 37 посетители на нощно заведение във Варна Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Поетапно разхлабване на мерките, разговорите с ресторантьорите продължават Пълни ресторанти в хотелите с фалшиви резервации на гости Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре Служители без маски в заведенията сами ще си плащат глобите
Тагове
заведения
Коментари

Още от последните новини