Фирми у нас вече искат отрицателен PCR тест при кандидатстване за работа

Фирми у нас вече искат отрицателен PCR тест при кандидатстване за работа - E-Burgas.com

Отрицателният PCR-тест или тест за антитела се наредиха до CV-то при кандидатстване за работа. Подобни условия се появяват в няколко платформи, които свързват работодатели и кандидати за служители, пише вестник "Стандарт".

Става дума предимно за фирми, където служителят работи с предмети, които трябва да бъдат доставени на клиентите, и фирмата иска да се застрахова, че няма да пренесе вируса чрез тях.

"Работим основно с опаковане на подаръци и искаме да сме сигурни, че новият ни служител няма да предаде зараза на някой от клиентите. Самите ние правим PCR-тестове на работещите при нас всяка седмица", гласи една от обявите. Там се посочва също, че се осигуряват ръкавици на служителите.

В друга обява се посочва, че работниците трябва да подреждат на стелажите луксозни вина, след което да ги опаковат за купувачите, така че трябва задължително да докажат, че имат изграден имунитет срещу коронавирус. В предложението за работа не е споменато изрично изискване за CV или диплома.


 

Свързани статии
Филиалът на НХА в Бургас търси модели за платено позиране Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата От утре влизането у нас само само с отрицателен PCR Рязък скок на безработицата в областта Диркетор на болница: PCR тестовете не са безплатни, защото сме първи в ЕС по екскурзии в чужбина Шестима безработни у нас се борят за едно работно място Издават направление за PCR тест, само при позитивен бърз антигенен 80% личните лекари все още не могат да издават направления за PCR
Тагове
pcr тест работа
Коментари

Още от последните новини