6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове

6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове  - E-Burgas.com

Шест хиляди и 500 украински граждани вече са потърсили съдействие от бюрата по труда, за да намерят работа. Чрез мобилните екипи в местата за настаняване са консултирани други 10 хиляди, отчитат от Агенцията по заетостта.

Най предпочитаните професии от украинците са офис секретар, администратор в хотел, камериер, работник в заведения за хранене и развлечения.

Бургас, Варна, Пловдив и София-град са най предпочитаните дестинации.

От страна на бизнеса вече са обявени 7500 работни места, най-много в секторите производство и преработка, електротехника, хранителни технологии, туризъм, търговия. 

Свързани статии
Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Омбудсманът: Настаняването на бежанци в почивните бази е краткосрочно решение Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа 20-ина украинци отказаха да ги настанят в държавна база, още 500 ще пристигнат в Елхово днес Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Автобус с украинци се запали край Варна Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци Достатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у нас
Тагове
работа украинци
Коментари

Още от последните новини