Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес

Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес - E-Burgas.com

Засилено полицейско присъствие на т.нар. „смъртоносна отсечка“ в Айтос още от днес, както и поставяне на стационарна камера за скорост възможно най-бързо са мерките, които влизат в сила. Това стана ясно от днешното посещение на зам.-министъра на регионалното развитие Валентин Граматиков в Айтос, където се проведоха тридневни протести след фаталния инцидент с камион от миналата седмица.

Друга мярка, която ще бъде реализирана в петък, е пренасочване на два от кантарите на бг тол във въпросния участък.

Започват се и действия за генералното решаване на въпроса с изграждането на обходен път, но със срокове държавата не се ангажира. „Няма да споменаваме срокове, защото ще останат излъгани хората. Самото строителство е кратко, но процедурите са дълги. Може да се случи в рамките на година, възможно е и повече“, категоричен бе Граматиков.

В момента срещата между него и кмета на Айтос Васил Едрев продължава в сградата на общината.

Свързани статии
Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически Национални превозвачи готвят протест Започна Третият национален протест на пътните строители Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение
Тагове
Айтос протест
Коментари

Още от последните новини