Ето как да си изхвърляме едрогабаритните и строителни отпадъци безплатно

Ето как да си изхвърляме едрогабаритните и строителни отпадъци безплатно - E-Burgas.com

Община Бургас, съвместно с „НЕЛСЕН ЧИСТОТА“ ЕООД, предоставя на гражданите безплатна услуга за извозване на отпадъци, останали след ремонт и строителни дейности.

Целта на услугата е да се осигури удобство на гражданите при организирането на тази дейност и в същото време да се поддържа по-високо ниво на чистотата в градската среда.

Изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци е забранено, а нарушителите се наказват с глоба до 5000 лева.

Ето какво е необходимо да направите, за да се освободите от отпадъците:

  • Да се подаде заявка за извозване на тел. 0893 337 909 всеки делничен ден от 08.00 до 16.00 часа. Извозването се осъществява от понеделник до петък /включително/ от 07.30 до 16.00 часа.
  • Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, като количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб. м.
  • Отпадъците се изнасят на място с осигурен достъп за специализирания автомобил не по-рано от деня за извозване.

За живущите в кварталите извозването се осъществява два пъти месечно.

Услугата се предоставя безплатно веднъж годишно за всеки жилищен имот.

За села, вилни зони и селищни образувания „НЕЛСЕН-ЧИСТОТА“ ЕООД предлага платена услуга за извозване на отпадъците.

Свързани статии
Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Поморие разработиха нов проект за боклука - плащаш колкото изхвърляш Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) В Поморие събраха над 6 тона ненужни електроуреди (Снимки) Наградиха най-отговорните към разделно събиране бургазлии
Тагове
боклуци извозване
Коментари

Още от последните новини