Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки

Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки - E-Burgas.com

Огромни количества отпадъци и водорасли са струпани на една от крайбрежните буни в бургаския квартал „Сарафово". Местните жители се оплакаха от силна миризма, показа репортаж на bTV.

На място е видян багер, който изкопава водораслите и ги депонира на буната.

Според концесионера на плажа подобна техника е разрешена, когато става въпрос за извънредни случаи като бедствия и аварии. На плажната ивица от 150 метра е имало 200 тона водорасли, които застрашават живота на плажуващите, ако бъдат оставени там.

"Ние депонираме тези водорасли на буната, докато не намалят обема си, след което се извозваг Това се прави вече трета година", обясни концесионера.
По случая са сезирани всички институции. Предстои и проверка.

 

Свързани статии
Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово В Поморие разработиха нов проект за боклука - плащаш колкото изхвърляш Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Водолази чистят дъното на пристанище Сарафово Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки) Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване
Тагове
сарафово боклуци депониране
Коментари