Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки

Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки - E-Burgas.com

Огромни количества отпадъци и водорасли са струпани на една от крайбрежните буни в бургаския квартал „Сарафово". Местните жители се оплакаха от силна миризма, показа репортаж на bTV.

На място е видян багер, който изкопава водораслите и ги депонира на буната.

Според концесионера на плажа подобна техника е разрешена, когато става въпрос за извънредни случаи като бедствия и аварии. На плажната ивица от 150 метра е имало 200 тона водорасли, които застрашават живота на плажуващите, ако бъдат оставени там.

"Ние депонираме тези водорасли на буната, докато не намалят обема си, след което се извозваг Това се прави вече трета година", обясни концесионера.
По случая са сезирани всички институции. Предстои и проверка.

 

Свързани статии
Възроди ли се рибарската професия? В Сарафово искат по-големи риболовни лодки на пристанището Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъжда РИОСВ-Бургас не откри нарушения с водораслите в Сарафово Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) В Поморие събраха над 6 тона ненужни електроуреди (Снимки) Наградиха най-отговорните към разделно събиране бургазлии Напредва рекултивацията на депото в Братово Укрепено е свлачището в Сарафово, зелена светлина за довършване на алеите Какво се случва с велоалеята за Сарафово и какво е бъдещето на Ъгъла?
Тагове
сарафово боклуци депониране
Коментари

Още от последните новини