Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки

Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки - E-Burgas.com

Огромни количества отпадъци и водорасли са струпани на една от крайбрежните буни в бургаския квартал „Сарафово". Местните жители се оплакаха от силна миризма, показа репортаж на bTV.

На място е видян багер, който изкопава водораслите и ги депонира на буната.

Според концесионера на плажа подобна техника е разрешена, когато става въпрос за извънредни случаи като бедствия и аварии. На плажната ивица от 150 метра е имало 200 тона водорасли, които застрашават живота на плажуващите, ако бъдат оставени там.

"Ние депонираме тези водорасли на буната, докато не намалят обема си, след което се извозваг Това се прави вече трета година", обясни концесионера.
По случая са сезирани всички институции. Предстои и проверка.

 

Свързани статии
Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване Държавата предостави на общината терена за лодкостоянка край Сарафово От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Катастрофа предизвика тапа в платното за Сарафово Ето как да си изхвърляме едрогабаритните и строителни отпадъци безплатно Възроди ли се рибарската професия? В Сарафово искат по-големи риболовни лодки на пристанището Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъжда РИОСВ-Бургас не откри нарушения с водораслите в Сарафово Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки)
Тагове
сарафово боклуци депониране
Коментари

Още от последните новини