От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки)

От
Снимки: Васил Игнатов

В пореден скандал се забъркаха от риалити формата „Игри на волята“, който тази година бе заснет на плажовете на юг от Царево.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се виждат голямо количество отпадъци от реквизита и декорите на състезанията, както и пластмасови столове, гуми, мушами и бутилки от минерална вода. Потресаващите кадри са заснети от Васил Игнатов, който ги е заснел в началото на месец септември.

През 2019 година природозащитници алармираха, че от екипа на риалити формата са унищожили защитени местности край плаж "Листи" в Странджа. Тогава за направата на нов път са изкоренени и унищожени 25 дървета, a част от дюните бяха повредени от техниката. Достъпът на граждани до плажа пък беше забранен, докато траеха снимките на предаването. 

През същата година от РИОСВ-Бургас установиха още едно нарушение. В близост до плаж "Айроди“ в защитена местност "Устие на река "Велека", не са били изнесени еко-тоалетна, душ и чували с отпадъци, a от плаж „Листи“ не са премахнати дървен навес за подслон, масичка 

Организаторите на предаването вече са изпратили екип, който да почисти боклуците, които екипът им е оставил тази година на плажа край Царево. 

 

Галерия
Свързани статии
Експерти от РИОСВ провериха сигнал за мъртва риба в река Ахелой Как да направим специалните събития екологични? Green Deal: Какво ще ядем след 20 години Тонове вредни емисии бяха спестени на Бургас с няколко екопроекта Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика Европейска директива охлади ентусиазма за войната с гларусите в Бургас Бургас започва война с гларусите Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Странджа олекна с няколко тона боклук след намесата на доброволците от "За Земята" Бургас и Варшава се обединяват около идеята за по-чист въздух
Тагове
екология Игри на волята боклуци
Коментари

Още от последните новини