От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки)

От
Снимки: Васил Игнатов

В пореден скандал се забъркаха от риалити формата „Игри на волята“, който тази година бе заснет на плажовете на юг от Царево.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се виждат голямо количество отпадъци от реквизита и декорите на състезанията, както и пластмасови столове, гуми, мушами и бутилки от минерална вода. Потресаващите кадри са заснети от Васил Игнатов, който ги е заснел в началото на месец септември.

През 2019 година природозащитници алармираха, че от екипа на риалити формата са унищожили защитени местности край плаж "Листи" в Странджа. Тогава за направата на нов път са изкоренени и унищожени 25 дървета, a част от дюните бяха повредени от техниката. Достъпът на граждани до плажа пък беше забранен, докато траеха снимките на предаването. 

През същата година от РИОСВ-Бургас установиха още едно нарушение. В близост до плаж "Айроди“ в защитена местност "Устие на река "Велека", не са били изнесени еко-тоалетна, душ и чували с отпадъци, a от плаж „Листи“ не са премахнати дървен навес за подслон, масичка 

Организаторите на предаването вече са изпратили екип, който да почисти боклуците, които екипът им е оставил тази година на плажа край Царево. 

 

Галерия
Свързани статии
МОСВ призна за замърсяване край Камен бряг от заседналия кораб Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби! Полиция дебне за джипове край Седемте Рилски езера Бургас може да получи хиляди безплатни дръвчета от Гората.бг тази есен Ето как да си изхвърляме едрогабаритните и строителни отпадъци безплатно Творецът Божана Славкова: "Прегърната природа" е изкуство, което отива при публиката си, а не обратното Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа
Тагове
екология Игри на волята боклуци
Коментари

Още от последните новини