От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки)

От
Снимки: Васил Игнатов

В пореден скандал се забъркаха от риалити формата „Игри на волята“, който тази година бе заснет на плажовете на юг от Царево.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се виждат голямо количество отпадъци от реквизита и декорите на състезанията, както и пластмасови столове, гуми, мушами и бутилки от минерална вода. Потресаващите кадри са заснети от Васил Игнатов, който ги е заснел в началото на месец септември.

През 2019 година природозащитници алармираха, че от екипа на риалити формата са унищожили защитени местности край плаж "Листи" в Странджа. Тогава за направата на нов път са изкоренени и унищожени 25 дървета, a част от дюните бяха повредени от техниката. Достъпът на граждани до плажа пък беше забранен, докато траеха снимките на предаването. 

През същата година от РИОСВ-Бургас установиха още едно нарушение. В близост до плаж "Айроди“ в защитена местност "Устие на река "Велека", не са били изнесени еко-тоалетна, душ и чували с отпадъци, a от плаж „Листи“ не са премахнати дървен навес за подслон, масичка 

Организаторите на предаването вече са изпратили екип, който да почисти боклуците, които екипът им е оставил тази година на плажа край Царево. 

 

Галерия
Свързани статии
Еколози алармират: Ценни местообитания в Айтоска планина са под заплаха! Бургазлии засадиха коледните си елхи в "Меден рудник" Коледна горичка ще изникне в парк "Езеро", всеки може да засади живо дръвче там Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване БДЗП преброи 1142 пеликана в Бургас Бургаски ученици събраха над 5 тона опаковки за рециклиране Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда!
Тагове
екология Игри на волята боклуци
Коментари

Още от последните новини