Ето къде в страната ще превали днес

Ето къде в страната ще превали днес - E-Burgas.com

Днес от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали.  По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната.

През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до около 13°-14°. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6° и 11°, сочи прогнозата на cross.bg. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд отначало в южните райони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони - 4 бала.

Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1500 метра ще преминава в сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

 

Свързани статии
Чувствително затопляне ще усетим днес Слънчев, но студен уикенд по морето Дъждът по Черноморието ще продължи и днес Спад на температурите и облаци от днес Последен топъл ден, от утре облаци и дъжд Слънчев последен ден от годината Дъждът продължава и днес, възможни са и мъгли Жълт код за дъжд по цялото Черноморие Облачно ще бъде по морето, възможни са и дъждове Слънце, но и минусови температури днес
Тагове
Време дъжд
Коментари

Още от последните новини