Едва 20% от нас спазват Великденските пости

Едва 20% от нас спазват Великденските пости - E-Burgas.com

Великденските пости не се спазват от 80% от българите, показва проучване на "Нилсен Адмосфер България". То е проведено онлайн след 524 души над 15 години през март и април, представено от "Дневник".

Според проучването 12 на сто от анкетираните не ядат месо по време на постите, а 5% избягват всички храни с животински произход. 3 на сто от включените в анкетата не постят, но спазват някаква диета или хранителен режим.

Като цяло 96% от българите празнуват Великден, като по-голямата част от тях (54 на сто) боядисват яйцата в утрото на Велика събота. 34% от анкетираните правят домашен козунак.

Проучването твърди, че почти всички анкетирани поставят на празничната трапеза козунак и боядисани яйца.
Зелената салата е предпочитана от 74 на сто от запитаните, а агнешкото от 60%.

Свързани статии
Бургаските детски градини ще компостират листата в двора Днес е петият ден от светлата седмица Бургас показа здрав разум на Великден (видео) Честито Възкресение Христово! Сливенския митрополит Иоаникий отправи пасхално послание Продължава акцията популярни бургазлии да раздават козунаци (Снимки) Отбелязваме Велика събота Разпети петък е - денят на Христовите страдания Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания
Тагове
пости великден
Коментари

Още от последните новини