Едва 20% от нас спазват Великденските пости

Едва 20% от нас спазват Великденските пости - E-Burgas.com

Великденските пости не се спазват от 80% от българите, показва проучване на "Нилсен Адмосфер България". То е проведено онлайн след 524 души над 15 години през март и април, представено от "Дневник".

Според проучването 12 на сто от анкетираните не ядат месо по време на постите, а 5% избягват всички храни с животински произход. 3 на сто от включените в анкетата не постят, но спазват някаква диета или хранителен режим.

Като цяло 96% от българите празнуват Великден, като по-голямата част от тях (54 на сто) боядисват яйцата в утрото на Велика събота. 34% от анкетираните правят домашен козунак.

Проучването твърди, че почти всички анкетирани поставят на празничната трапеза козунак и боядисани яйца.
Зелената салата е предпочитана от 74 на сто от запитаните, а агнешкото от 60%.

Свързани статии
КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Бургас ще посрещне Великден с пасхална служба и концерт Великден - тест за туризма по Черноморието Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Честит Тодоровден! Бургаските детски градини ще компостират листата в двора Днес е петият ден от светлата седмица Бургас показа здрав разум на Великден (видео) Честито Възкресение Христово! Сливенския митрополит Иоаникий отправи пасхално послание
Тагове
пости великден
Коментари

Още от последните новини