Едва 10% от фирмите в туризма цялостно са запазили служителите си

Едва 10% от фирмите в туризма цялостно са запазили служителите си - E-Burgas.com
Архив

От 13 март до 1 юни резервациите на българи в чужбина са около 300 000. Засега ЕК възприема подхода туроператорите да връщат пари при провалени почивки за месец след искането, но горещо препоръчвам хората да си вземат ваучер за замяна с друга почивка – в срок от 24 месеца. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от actualno.bg.

По думите на Ангелкова, до момента половината от фирмите в туризма са пуснали в някакъв вид отпуск работниците си, а под 10% задържат изцяло служителите си. На този фон тя каза, че вярва, че можело да имаме късен летен сезон – юли и август.

Министърът на туризма обаче не коментира исканията на туроператорите за година отсрочка, преди да почнат да връщат пари. Ангелкова изрази оптимизъм, че ако успеем да удържим пика на епидемията, ще можем по-скоро да пътуваме и туризмът да почне да се възражда. Преди кризата сме очаквали между 6 и 10% растеж на чуждите туристи и над 10 млн. чужди туристи.

 

 

Свързани статии
Живко Табаков и Мая Манолова организират среща с туристическия бранш в Бургас В Слънчев бряг откриха сезона без летовници От утре България приема туристи от 29 държави Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Към момента: Едва три хотела посрещат туристи в КК "Слънчев бряг" Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса С едва 63 каравани къмпнг "Градина" вече посреща туристи Ангелкова: 23 плажа ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени Парите на туристите с провалени почивки ще бъдат върнати най-рано през есента Едва 20% от хотелите в Слънчев бряг са готови да отворят
Тагове
туризъм сезон анеглкова туроператори почивка море
Коментари

Още от последните новини