Едва 10% от фирмите в туризма цялостно са запазили служителите си

Едва 10% от фирмите в туризма цялостно са запазили служителите си - E-Burgas.com
Архив

От 13 март до 1 юни резервациите на българи в чужбина са около 300 000. Засега ЕК възприема подхода туроператорите да връщат пари при провалени почивки за месец след искането, но горещо препоръчвам хората да си вземат ваучер за замяна с друга почивка – в срок от 24 месеца. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от actualno.bg.

По думите на Ангелкова, до момента половината от фирмите в туризма са пуснали в някакъв вид отпуск работниците си, а под 10% задържат изцяло служителите си. На този фон тя каза, че вярва, че можело да имаме късен летен сезон – юли и август.

Министърът на туризма обаче не коментира исканията на туроператорите за година отсрочка, преди да почнат да връщат пари. Ангелкова изрази оптимизъм, че ако успеем да удържим пика на епидемията, ще можем по-скоро да пътуваме и туризмът да почне да се възражда. Преди кризата сме очаквали между 6 и 10% растеж на чуждите туристи и над 10 млн. чужди туристи.

 

 

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
туризъм сезон анеглкова туроператори почивка море
Коментари

Още от последните новини