Доброволец в ковид отделение: В Поморие има наплив от пациенти

Доброволец в ковид отделение: В Поморие има наплив от пациенти  - E-Burgas.com

Месеци след като за пръв път влезе в ковид отделението на болницата в Поморие, адв. Веселин Анестиев разказа пред камерата на bTV как е преминало времето му като доброволец.

По време на втората вълна през ноември той затваря кантората, отлага съдебните дела и слага предпазното облекло, за да се грижи за пациентите с коронавирус. Прекарва в болницата близо месец.

Видях, че има недоимък на персонал в ковид отделенията. Най-тежкото е, когато виждаш, че се влошава изключително сериозно състоянието на даден човек - болеспа е много коварна. Аз нямам обяснение за себе си. Влошава се състоянието буквално за 10-15 минути. Хората изпадат в панически страх", обяснява адв. Анестиев.

Седмица, след като напуска отделението, самият той се заразява и по думите му изкарва тежко вируса.

В момента в болницата работи и д-р Караилиева,при която се записва адвокатът като доброволец.13 души са настанени в ковид отделението в Поморие при капацитет от 15 легла. По думите на персонала преди около седмица е започнал по- голям наплив от пациенти с коронавирус.

Свързани статии
"Малката Москва” в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си 35 клуба от цялата страна идват да вият хора в Поморие Паякът в Поморие вече дебне нарушители Задържаха под стража дилър от Поморие Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки) 30 санирани сгради ще променят облика на Поморие Областният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийци Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Шествие и концерт в Поморие на 24 май Искат най-тежката мярка за поредния морски дилър
Тагове
поморие доброволец ковид отделение
Коментари

Още от последните новини