Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра

Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра  - E-Burgas.com

Общо 660 кг. боклук събраха вчера доброволците от плажа край крепост Акра в Черноморец. Инициативата бе на Lesсplastic Bulgaria по повод Световния ден за почистване. 

Боклукът бе събран в 40 чувала, които напълниха контейнер с обем от 7 кубични метра. Организаторите са направили и мониторинг, който показва какви са най-често срещаните отпадъци на плажа. Очаквано най-много са пластмасовите отпадъци - бутилки, опаковки, торбички и малки частици. 

Отпадъците бяха извозени от община Черноморец. 

Галерия
Свързани статии
Не изхвърляйте старите си ел. уреди, общината ги извозва безплатно Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Бургас за пример: И други градове ще събират боклука чрез автоматизирана система Отварят пункт в Созопол за опасни битови отпадъци Намалят таксите за концесии на плажове у нас Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото Видеокамери ще следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Бургас, солени глоби чакат нарушителите Поощряват бургазлиите събиращи отпадъците разделно Сърфисти спасяват на неохраняемите плажове по Южното Черноморие Ревизоро: Язовир "Камчия" е в критично сътояние, опасността от суша е близо
Тагове
екология отпадъци плажове
Коментари

Още от последните новини