Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра

Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра  - E-Burgas.com

Общо 660 кг. боклук събраха вчера доброволците от плажа край крепост Акра в Черноморец. Инициативата бе на Lesсplastic Bulgaria по повод Световния ден за почистване. 

Боклукът бе събран в 40 чувала, които напълниха контейнер с обем от 7 кубични метра. Организаторите са направили и мониторинг, който показва какви са най-често срещаните отпадъци на плажа. Очаквано най-много са пластмасовите отпадъци - бутилки, опаковки, торбички и малки частици. 

Отпадъците бяха извозени от община Черноморец. 

Галерия
Свързани статии
Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища За по чист въздух: И през тази година подменят стари печки в Бургас Родните плажове сред най-замързените с микропластмаса Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците Бургаските детски градини ще компостират листата в двора Не изхвърляйте старите си ел. уреди, общината ги извозва безплатно Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Бургас за пример: И други градове ще събират боклука чрез автоматизирана система
Тагове
екология отпадъци плажове
Коментари

Още от последните новини