Доброволци раздават предпазни маски на минувачите в Бургас

Доброволци раздават предпазни маски на минувачите в Бургас - E-Burgas.com

Доброволци към Община Бургас раздават безплатно предпазни маски на преминаващите бургазлии. Мястото, до един от символите на града - Часовника, не е избрано случайно, тъй като там се пресичат главните улици "Александровска" и "Алеко Богориди" и потокът от хора е малко по-голям, предвид въведеното извънредно положение в страната.

Защитните маски са ръчно шити, от плат и са годни за многократна употреба, след изпиране. Предпазните средства за лице ще се раздават до края на деня, а при наличие на други маски, предоставени от дарения, кампанията ще продължи и в утрешния ден.

Мярката е съобразена с по-трудното намиране на маски, особено за многократна употреба, от една страна и от друга - със заповедта на министъра на здравеопазването за задължително носене на защитна маска или друго средство, прикриващо носа и устата. Въведената мярка важи за всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места, като транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и други.

Добрата новина е, че почти не се срещат бургазлии, които да са излезли навън без предпазно средство на устата.

Галерия
Свързани статии
От днес влизат нови правила за носенето на маски От днес маските не са задължителни, а желателни МОН: Учителите да носят маски и по време на час Изследване доказва, че маските ограничават ковид Без маски за децата в предучилищна и детските градини Ето кога сваляме маските Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините Задължителни маски в час, решават другата седмица Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата Глобите за неносене на маски падат в съда
Тагове
маски
Коментари

Още от последните новини