Доброволци раздават предпазни маски на минувачите в Бургас

Доброволци раздават предпазни маски на минувачите в Бургас - E-Burgas.com

Доброволци към Община Бургас раздават безплатно предпазни маски на преминаващите бургазлии. Мястото, до един от символите на града - Часовника, не е избрано случайно, тъй като там се пресичат главните улици "Александровска" и "Алеко Богориди" и потокът от хора е малко по-голям, предвид въведеното извънредно положение в страната.

Защитните маски са ръчно шити, от плат и са годни за многократна употреба, след изпиране. Предпазните средства за лице ще се раздават до края на деня, а при наличие на други маски, предоставени от дарения, кампанията ще продължи и в утрешния ден.

Мярката е съобразена с по-трудното намиране на маски, особено за многократна употреба, от една страна и от друга - със заповедта на министъра на здравеопазването за задължително носене на защитна маска или друго средство, прикриващо носа и устата. Въведената мярка важи за всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места, като транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и други.

Добрата новина е, че почти не се срещат бургазлии, които да са излезли навън без предпазно средство на устата.

Галерия
Свързани статии
МОН: Учителите да носят маски и по време на час Изследване доказва, че маските ограничават ковид Без маски за децата в предучилищна и детските градини Ето кога сваляме маските Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините Задължителни маски в час, решават другата седмица Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата Глобите за неносене на маски падат в съда Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) Служители без маски в заведенията сами ще си плащат глобите
Тагове
маски
Коментари

Още от последните новини