Задължителни маски в час, решават другата седмица

Задължителни маски в час, решават другата седмица - E-Burgas.com

"Лятото имаше много дебати какъв модел на обучение да изберем. Тогава категорично надделя мнението, че образователният процес с маски е неефективен, да не кажем невъзможен, особено за по-малките ученици. Затова тогава избрахме модела на невзаимодействие. Днес обаче ситуацията е усложнена. Следващата седмица ще обсъдим дали носенето на маски в час да бъде задължително". Това заяви пред NOVA министърът на образoванието и науката Красимир Вълчев.

"В момента всеки директор или учител може сам да вземе решение за носене на маски в час", каза още той. "Факт е, че имаме много по-малко констатирани случаи на коронавирус при по-малките ученици, отколкото при по-големите", посочи Вълчев. "Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, довчера бяха 38-39%", поясни Красимир Вълчев.

Според него важният въпрос, когато се предлага обучение в онлайн среда, е за колко време ще бъде то. "Смятам, че много малка част от нас и от учителите ще подкрепят варианта до края на годината. След втората-третата седмица децата губят ангажираност с обучението, натрупват се психически проблеми, децата се десоциализират, двигателната активност се уврежда", коментира образователният министър.

"През януари и февруари вероятно ще има 2-3 седмици, когато се очакват и грипните вируси, тогава вероятно ще има преминаване на обучение в електронна среда", предположи Красимир Вълчев.

 

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира От днес влизат нови правила за носенето на маски Община Бургас търси да назначи училищни лекари Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове
Тагове
маски училище
Коментари

Още от последните новини