Ето кога сваляме маските

Ето кога сваляме маските - E-Burgas.com
investor.bg

Ще махнем маските, когато имунизираните са 65%, прогнозира здравният министър в оставка Костадин Ангелов, който е на посещение в Пловдив.

По думите му към момента ваксинираните са около 800 000, а поставената цел е за 3 млн. ваксинирани.Смятам, че до август ще се справим, посочи той.

Ангелов разкри, че вероятно ще отпадне ограничението за броя на гостите на сватбите. Единственото изискване, което ще остане, е броят на посетителите в ресторантите да не надвишава 50%.

652 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа, 31 души починаха

Здравният министър посочи, че от 10 май ще бъде отворена отново електронната система и хората ще могат да избират с кой препарат да бъдат ваксинирани.

Доволен съм, вървим с добро темпо, коментира той.

Здравният министър в оставка коментира и промените в Изборния кодекс.

"Имаме един Изборен кодекс, който е заченат в грях. Като приключи всичко, имахме повече въпроси отколкото отговори. На мен не ми става ясно защо нямаме мажоритарен вот, имаме отменен настоящия вот, задължение да се гласува само с машини. Имам много неща, които да кажа на президента в здравната част, защото ние проведохме и организирахме едни избори, които всички казват, че са проведени честно. Как ще разнасяме машините по адресите с мобилните секции, по болниците, в COVID секциите и как ще гласуват инвалидите?", запита той.

В колко демократични системи се гласува само машинно и има ли риск за такова гласуване? Целта е да се касират изборите, или има някаква друга цел?, продължи Ангелов.

"Мая Манолова внесе един законопроект, с който постави началото на края на здравеопазването - първата стъпка за ликвидация на търговските дружества с див популизъм и без никакви резултати за здреавеопазването. Второто нещо, което приеха в здравната комисия, беше за руската ваксина. Това е предизборен популизъм. Приеха едно незаконно решение, което нарушава българския закон, европейски регламент и каквото и решение да вземат, ваксината не може да влезе в страната. Ваксината ще стои на митницата и не може да бъде освободена, докато не променят закона. Дори да променят закона, не могат да променят европейския регламент", коментира още здравният министър в оставка.
Източник: "Дарик"

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие От днес влизат нови правила за носенето на маски Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни От днес маските не са задължителни, а желателни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
маски коронавирус
Коментари

Още от последните новини