Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата

 Половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици отиват в полза на държавата - E-Burgas.com

Асортиментът е трябвало да влезе незаконно у нас през Капитан Андреево и Малко Търново

Агенция „Митници“ предоставя безвъзмездно на Министерството на здравеопазването 51 250 защитни маски за лице, 1298 шлема и 417 200 предпазни ръкавици, за да послужат за превенция на риска от разпространението и последиците от COVID-19.

Стоките са отнети в полза на държавата по влезли в сила наказателни постановления. Опитите за контрабандно пренасяне на маските, ръкавиците и шлемовете са предотвратени при проверки на влизащи в страната от Турция превозни средства на митническите пунктове Капитан Андреево и Малко Търново в периода март - юни тази година. По-голяма част от защитните средства са били укрити между групажна стока, превозвана в товарни автомобили. При един от случаите камион с българска регистрация влиза в страната от Турция през МП Капитан Андреево на 17 март на път за страна от Европейския съюз. При проверката се установява, че сред декларираната стока –текстилни изделия, са укрити 4020 кутии с по 100 броя предпазни ръкавици и 260 шлема.

Предоставените безвъзмездно стоки са допуснати за свободно обращение без да се облагат с вносно мито на основание Постановление №75 на Министерския съвет и Регламент (ЕО) № 1186/2009. Заповедта на директора на Агенция „Митници“ е на основание чл.239 ал.5 от Закона за митниците.

Галерия
Свързани статии
Пресякоха контрабанда на голямо количество стоки на "Капитан Андреево" Голям пожар в гора край Малко Търново Бургаски митничари задържаха хиляди контрабандни парфюми за над 50 бона От днес маските не са задължителни, а желателни Тежки дни очакват Христо и Георги, които опитаха пренесат наркотици в Турция Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Заловиха група нелегални мигранти край Малко Търново в опит да влязат у нас Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово Облекчават трафика по южната граница Хванаха мъж с нелегални 22 хил. евро на "Капитан Андреево"
Тагове
контрабанда маски шлемове ръкавици малко търново капитан андреево митница
Коментари

Още от последните новини