До 135 лв. за членове на СИК, получават 50% върху заплатата

До 135 лв. за членове на СИК, получават 50% върху заплатата - E-Burgas.com

Членовете на секционни избирателни комисии могат да получат до 135 лв. за работата си на парламентарните избори на 4 април, реши Централната избирателна комисия.

Ще бъдат изплащани допълнителни възнаграждения от 50% върху основната заплата за времето на работа в извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19.

Съгласно решението размерът на сумите се определя по методика, според която еднократното възнаграждение на член на СИК е 80 лв., а на председателя ѝ - 105 лв. С допълнителните 50% сумата за членовете ще нарасне на 120 лв., а тази на председателя - на 157.50 лв.

Освен това за получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване, се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал и така общата сума за член на СИК може да достигне 135 лв., а за председателя 172.50.

Членовете на СИК извън пределите на България също ще получават допълнително възнаграждение от 50% върху заплатата, отбелязаха от ЦИК.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите
Тагове
сик цик избори възнаграждения
Коментари

Още от последните новини