До 135 лв. за членове на СИК, получават 50% върху заплатата

До 135 лв. за членове на СИК, получават 50% върху заплатата - E-Burgas.com

Членовете на секционни избирателни комисии могат да получат до 135 лв. за работата си на парламентарните избори на 4 април, реши Централната избирателна комисия.

Ще бъдат изплащани допълнителни възнаграждения от 50% върху основната заплата за времето на работа в извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19.

Съгласно решението размерът на сумите се определя по методика, според която еднократното възнаграждение на член на СИК е 80 лв., а на председателя ѝ - 105 лв. С допълнителните 50% сумата за членовете ще нарасне на 120 лв., а тази на председателя - на 157.50 лв.

Освен това за получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване, се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал и така общата сума за член на СИК може да достигне 135 лв., а за председателя 172.50.

Членовете на СИК извън пределите на България също ще получават допълнително възнаграждение от 50% върху заплатата, отбелязаха от ЦИК.

Свързани статии
ЦИК започва приема на документи на кандидатите за президент ЦИК: "Още 1600 машини ще ни осигурят сигурност и спокойствие" Президентът обяви избори 2 в 1 на 14 ноември Кандидатпрезидентската кампания стартира през октомври Поне две седмици разлика при избори 2 в 1 Матева потвърди, че ЦИК може да организира избори 2 в 1 ЦИК проучва за избори 2 в 1 Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията ЦИК се готвят за избори 2 в 1 ЦИК обяви окончателния списък с депутатите
Тагове
сик цик избори възнаграждения
Коментари

Още от последните новини